Yüzlerce ton toprak kaydı

04:00, 14/02/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Yüzlerce ton toprak kaydı
Erzincan.

Erzincan İliç’te bulunan Çöpler Altın Madeni sahasındaki liç alanında yer alan tonlarca toprak kaydı. Kaybolan 9 işçiyi arama çalışmaları gece boyu sürdü. Feci olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda AFAD ekibi sevk edildi. Olaya ilişkin 4 Cumhuriyet savcısı ve 4 müfettiş görevlendirildi.

Erzincan İliç'te bulunan Anagold Madencilik’e bağlı Çöpler Altın Maden sahasında toprak kayması yaşandı. Maden sahasında toprakların yığılı olduğu liç alanında istiflenen tonlarca toprağın saat 14.28'de kaymasıyla 8-10 dönümlük toprak kütlesi 100 dönümlük alana yayıldı. 667 işçinin çalıştığı maden sahasında yağ gibi akan toprak nedeniyle 9 işçi kayboldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı olayın ardından bölgeye 400 kişilik AFAD ekibinin sevk edildiğini açıkladı. Akşam saatlerinde Mehmetçiğin de katıldığı çalışmalar kapsamında bölgeye ayrıca 10 ambulans ve 3 UMKE timiyle medikal kurtarma ve acil sağlık hizmeti ekipleri yönlendirildi. Kurtarma çalışmaları gece termal kameralar yardımıyla yapılırken, Sağlık Bakanlığı tam donanımlı Acil Müdahale Ünitesi kurararak 2 Acil Müdahale Aracı görevlendirdi.

YAĞ GİBİ AKTI

Maden sahasında istiflenen toprağın kaydığı olay, işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, toprak kütlesinin nehir gibi tepeden aktığı görülüyor. Erzincan Valiliği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Olayı araştırmak üzere 4 savcı ve 4 müfettiş görevlendirilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

SİYANÜR SIZINTISI YOK

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, siyanür sızması iddialarına ilişkin "Şu anda bir sızma söz konusu değil. Olsa bunu size açıklarız. Fırat Nehri'ne sızma söz konusu değil. Toprak kayması oldu, yani bu toprak kayması dışında herhangi bir problem yok. Bütün ekipler geliyor, buradaki bütün kontrolleri yapacaklar" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapattırıldığını bildirdi. Bölgede, 21 Haziran 2020'de siyanür sızıntısı yaşanmış, şirket para cezası almıştı.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026