|

Ziller tatil için çalacak

Bir öğretim yılını daha geride bırakan öğrenciler bugün karnelerini alacak. Son zilin çalmasıyla birlikte yaklaşık 15 milyon öğrenci 3 aylık uzun bir tatile merhaba diyecek.

Yeni Şafak
00:00 - 15/06/2001 Cuma
Güncelleme: 15:17 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

İlk ve ortaöğretim okulları ile yaygın eğitim kurumlarındaki yaklaşık 15 milyon öğrenci, bugün yaz tatiline çıkıyor. Geçen yıl 11 Eylül Pazartesi günü başlayan 2000-2001 eğitim-öğretim yılı, bugün sona erecek. Öğrenciler, eğitim-öğretim yılının yorgunluğunu, yaklaşık 3 ay sürecek tatil süresince çıkarmaya çalışacak. Öğretmenler ise hizmet içi eğitim seminerlerine katıldıktan sonra tatile başlayabilecek. 2001-2002 eğitim-öğretim yılı, 10 Eylül 2001 Pazartesi günü başlayacak.

Sınav maratonu başlıyor

Yaz tatili, geleceklerini ve mesleklerini belirleyecek sınavlara katılan ilköğretim son sınıf öğrencileri ile üniversitede okumak isteyen lise son sınıf öğrencileri için yoğun ve heyecanlı bekleyiş içinde geçecek. Lise son sınıf öğrencileri, yaz tatilinin hemen başında Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek. 17 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek sınav, tüm Türkiye'de ve Lefkoşa'da saat 09.30'da başlayacak. Adaylara, sözel ve sayısal alanlardan test usulü sorular yöneltilecek. Sınav, 3 saat sürecek. 2001-ÖSS sonuçlarının da Temmuz ayının son haftası içinde adaylara duyurulması planlanıyor. Bu arada, yıl sonu başarı ortalamasını yükseltmek veya başarısız oldukları derslerden geçmek isteyen lise öğrencileri, 18 Haziran Pazartesi gününden itibaren, ortalama yükseltme ile sorumluluk sınavlarına katılacaklar. Sınav takvimine ilişkin bilgi, okullardan alınacak. Ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları, ÖSS'ye girecek öğrencilerin diploma notları ÖSS puanlarına eklenecek ortaöğretim başarı puanlarının hesaplanmasında kullanılacağı için, bu notların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'ne zamanında ulaştırılması amacıyla 2 hafta içinde tamamlanacak.

Üniversitelerin yabancı dil ile ilgili bölümlerinde okumak isteyen öğrenciler, 24 Haziran 2001 Pazar günü Yabancı Dil Sınavı'na (YDS) girecekler. YDS'ye girecek adayların, 17 Haziran'da yapılacak ÖSS'ye de katılmaları gerekiyor. Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (DPY) ise 23 Haziran 2001 Cumartesi günü yapılacak. Fen ve Anadolu liseleri ile diğer meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla, 10 Haziran 2001 Pazar günü yapılan Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na giren öğrenciler sınav sonuçlarını, Temmuz ayının son haftası içinde öğrenecekler.

Mutsuzluğa dönüşmemeli

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, çocukları sadece karneleriyle değerlendirmenin onlara büyük zarar vereceğini belirterek "Bazı öğrencilerimizin karnesinin iyi, bazılarının istenen ve beklenenden iyi olmaması, mutsuzluğa ve karamsarlığa dönüşmemelidir" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce