|

Çocukları hastalığı yenip dönmesini bekliyor

Bartın'ın Ulus İlçesi Ağaköy Köyü'nde dedelerinin yanında kalan 9 yaşındaki Zeynep, 6 yaşındaki Tuğçe ve 2 yaşındaki Esma Altun, 4 aydır İstanbul'daki hastanede kolon kanseri tedavisi gören anneleri 38 yaşındaki Songül Altun'un hastalığı yenip yanlarına dönmesini bekliyor.

Yeni Şafak
15:53 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:56 - 25/02/2016 Perşembe
DHA

Ağaköy Köyü'nde oturan Songül Altun, geçen yıl Ekim ayında bağırsaklarındaki rahatsızlık nedeniyle Bartın Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde kolon kanseri tanısı konulan Altun, 1 Kasım'da İstanbul Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.



Tekstil fabrikasında çalışan 34 yaşındaki Emin Altun da işten ayrılıp eşinin tedavisi için yanına gitti. Tedavisine başlanan Songül Altun, 10 Mart'ta hastanede ameliyat olacak. Bu sırada kemoterapi için sürekli hastaneye gidip gelen Songül Altun, eşiyle birlikte çocuklarını köyde bırakıp İstanbul'da bir yakınlarının yanına yerleşti.





"Yetkililerden yardım istiyorum"


Köyde dedeleri 56 yaşındaki Sadık Altun'un yanında kalan Songül Altun'un kızları ilkokula giden Zeynep, Tuğçe ve Esma Altun, gözyaşları içinde annelerinin bir an önce sağlığına kavuşup dönmesini bekliyor. Memur emeklisi Sadık Altun, 3 torunları ile birlikte alzheimer hastası annesi 90 yaşındaki Sıdıka Altun'a da baktıklarını söyleyerek, şöyle konuştu:


"Gelinimize kolon kanseri teşhisi konuldu. Daha sonra İstanbula sevk edildi. Şu anda tedavisi orada devam ediyor. Oğlum, eşinin rahatsızlığı nedeniyle tekstil fabrikasında çalıştığı işten ayrıldı. 4 aydır çocuklara, eşimle birlikte bakıyoruz. Tek emekli maaşıyla çok zor oluyor. En çok çocuklar için üzülüyorum. Bize sürekli annesini soruyorlar, sürekli albümlere bakarak ağlıyorlar. Bu bizi çok üzüyor. Yetkililerden yardım bekliyorum. Gelinimin de bir an önce tedavi edilmesini ve çocuklarının yanına dönmesini istiyorum."





#Bartın
#Ulus
#Ağaköy
#kanser
#Songül Altun
8 yıl önce