|

Epilepsi hastaları hayallerini resmedecek

Türkiye çapında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Epilepsi ve Ben" resim yarışması, çocuk ve genç epilepsi hastalarına sosyal destek sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından,özel bir şirketin desteği ile gerçekleştiriliyor. Yarışmaya epilepsi teşhisi konmuş 6-11 ve 12-16 yaş arası epilepsi hastası çocuklar ve gençler katılabiliyor. Yarışmaya son katılım tarihi ise 15 Temmuz 2015.

Yeni Şafak
16:47 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:49 - 15/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Dünya üzerinde her yüz kişiden birinde epilepsi hastalığı görülmektedir ve dünyada yaklaşık 40 milyon epilepsi (sara) hastası vardır. Ülkemizde ise bu sayı 700 bin civarındadır. Epilepsi tüm yaş grupları içinde insanları en çok etkileyen nörolojik hastalıklardan biridir. Ülkemizde hala sosyal açıdan bir tabu olan epilepsiye dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen " Epilepsi ve Ben" adlı resim yarışması, epilepsi hastalığı olan çocukların ve gençlerin kendilerini ifade etmesine olanak tanıyarak, epilepsiden etkilenen bireyleri ve aileleri birleştirmeyi amaçlıyor.



Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından bir şirketin desteği ile düzenlenen yarışmaya, epilepsi (sara) teşhisi konmuş 16 yaş altındaki çocuklar katılabiliyor. Yarışmaya katılacak çocukların ve gençlerin kendilerini ve hayallerini, yaptıkları resimlerle anlatacağı bu yarışmada, katılımcıların kendilerini bu yolla ifade etmelerine olanak tanınırken, toplumsal önyargıya maruz kalan çocuklara, gençlere ve ailelerine destek olmak ve bu hastalığa dikkat çekmek hedefleniyor.



İki ayrı yaş kategorisinde düzenlenen yarışmada 6 -11 ve 12 -16 yaş arasındaki katılımcılardan ilk üçe girenlere ödül verilecek. Katılımcıların epilepsiyi algılayışlarını, epilepsi ile birlikte nasıl yaşadıklarını; epilepsinin kendilerini nasıl etkilediğini resmetmeleri beklenen yarışmaya son başvuru tarihi ise 15 Temmuz 2015 olacak.



Kendilerini, hayallerini, umutlarını ve yaşadıklarını resim yaparak anlatmak isteyen, yarışmaya katılmayı dileyen çocuklar ve gençler yarışmanın internet sitesi “www.epilepsiveben.net" sayesinde yarışma hakkında tüm bilgilere ve başvuru formlarına kolayca ulaşabilirler.


#epilepsi
#epilepsi ve ben
#"Epilepsi ve Ben" resim yarışması
9 yıl önce