|

Ezan bütün ideolojilerin üzerindedir

8 Mart’ta ezanın ıslıklanmasına tepki gösteren TGTV'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, "Ezan her türlü ideolojinin ve siyasetin üstündedir” diye konuştu.

Ayşe Mine Alioğlu
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 03:50 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı

Taksim Meydanı’nda 8 Mart’ta ezana yapılan saygısızlığa tepki için Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) tarafından basın açıklaması yapıldı. Birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programda TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Avukat Hamza Akbulut ‘Ezana saygı, Sağduyuya davet’ başlıklı bildirisini okudu.

EZANSIZ BİR İSLAM DÜŞÜNÜLEMEZ

Ezanın ıslıklanmasının kamuoyunu derinden sarstığını belirten Akbulut, “Birlik beraberliğimizin, bağımsızlığımızın ve dinimizin sembolüne karşı yapılan bu fiili durum, asla kabul edilemez. Yakın tarihte de üzerinde çokca oyunlar oynanan ezan, tartışmasız dini bir simgedir. Ezan her türlü ideolojinin ve siyasetin üstündedir. Ezansız bir İslam düşünülemez” diye konuştu. Konuşmasında vatan şairi Mehmed Akif Ersoy'un İstiklal Marşı’nda ezanla ilgili olan dizelerine yer veren Akbulut, “Ezan Müslümanların ortak değeridir. Ezan, müminlerin İstiklal Marşı, İslam toplumunun ortak zaman ölçüsü ve parolasıdır. Ezan asla alay ve eğlence mevzusu edilemez. Saygı gösterilmelidir” ifadelerini kullandı.

BARIŞA İNDİRİLMİŞ BİR DARBEDİR

  • Ezana saygısızlığın toplumu kutuplaştırmaya, bölmeye ve kardeşliği bozmaya yönelik bir eylem olduğuna dikkat çeken Akbulut, “Milletimizin sembollerşen dini değerlerini alkışlarla, sloganlarla ve ıslıklarla alaya almak en aşağı seviye ve alçakça bir davranıştır. Din ve inanca saygı duymamak barışa indirilmiş bir darbedir” dedi.


#TGTV
#Hamza Akbulut
#Ezan
5 yıl önce