|

Görev için çağırsalar yine gönüllü giderim

Kalk Gidelim dizisiyle yıldızı parlamaya devam eden Rus oyuncu Andrey Polyanin, İstanbul'da 66. Mekanize Piyade Tugayı Barış Gücü Komutanlığı’nda askerlik yaptığını söyledi. Polyanin, "Benim için çok güzel bir tecrübeydi. Görev için yine çağırsalar yine gönüllü giderim" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2018 Pazar
Güncelleme: 05:05 - 17/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Rus oyuncu Andrey Polyanin
Rus oyuncu Andrey Polyanin

Rus oyuncu Andrey Polyanin, 8 yılı İstanbul olmak üzere toplamda 12 yıldır Türkiye’de yaşıyor. İlk geldiği günden beri Türkiye'yi ikinci vatanı olarak gördüğünü söyleyen Polyanin, çok sevdiği Türkiye için gönüllü askerlik yaptı. 2010 yılında İstanbul'da 66. Mekanize Piyade Tugayı Barış Gücü Komutanlığı’nda 12 ay askerlik yapan Polyanin, "Benim için çok güzel bir tecrübeydi. Gönüllü olarak yapmış olmam sanırım çok ilgi çekti. Görev için yine çağırsalar yine gönüllü giderim" diyor. Polyanin'in yıldızı şu sıralar rol aldığı Kalk Gidelim dizisiyle parlamaya devam ediyor.

HEP GEÇ KALIYORSUNUZ

Polyanin'in ailesi emekli olduktan sonra birçok Rus gibi Antalya'da yazlık almaya karar veriyor. O günden beri de Polyanin Türkiye'ye daha sık gelmeye başlıyor. Aradan birkaç yıl geçince de Antalya'ya tamamen yerleşiyor. Her yabancıya sorulur 'Türkiye'de alışmakta en çok zorlandığınız şey ne' diye. Biz de Polyanin'e yöneltiyoruz aynı soruyu. Polyanin'den şöyle bir cevap geliyor: "Buluşmak için sözleştiğimiz kişilerin zamanında gelmemesine ve hep geç kalanların trafiği bahane etmesine bir türlü alışamadım."

KALK GİDELİM'İN VELİ DEMİR'İ

Tabi biz huy edindiğimiz için buluşmaya vaktinde gelmeyen arkadaşlarımızdan şikayetçi olmuyoruz. Çünkü 15-20 dakika opsiyon veriyoruz. 15.00'da buluşacaksak aslında o 15.30'a illaki sarkacak demektir. Polyanin'in bu duruma alışması biraz zaman alacak gibi duruyor. "Türkler tüm dünyada sıcaklığı ve misafirperverliği ile biliniyor zaten. Ben de aynı düşüncedeyim" diyen Polyanin, şu sıralar “Kalk Gidelim" dizisinde Veli Demir karakterini canlandırıyor. Şahika Tekand’dan oyunculuk dersleri alan Polyanin, 2014 yılında Murat Yıldırım ve Selma Ergeç’in başrollerinde yer aldığı ‘Kırımlı’ adlı sinema filminde canlandırdığı yüzbaşı rolüyle büyük beğeni toplamıştı.

DÖNEM İŞLERİNİ SEVİYORUM

Sinema sektöründe daha kalıcı bir yer edinmek isteyen Polyanin'in en beğendiğiniz/ örnek aldığı veya bir gün muhakkak birlikte çalışmalıyım dediği sinamacılar da var. "Sinema sektörünün sembol isimlerinden Haluk Bilginer ve filmlerini çok başarılı bulduğum Nuri Bilgi Ceylan'la çalışmak çok keyifli olurdu" diyen Polyanin dışarıdan bir göz olarak Türkiye'deki dizi film sektörünü şu sözlerle değerlendiriyor: "Türkiye’deki dizi sektörü yurt dışında gördüğü ciddi ilgi ve talep bir şeylerin doğru yapıldığını gösteriyor. Özellikle dönem dizilerini çok beğeniyorum. Berkun Oya'nın yaptığı işleri oldukça başarılı buluyorum."


Sektörün yabancısı olmak istemiyorum

Türkiye’de oyunculuk sektörü çok geliştiğini söyleyen Polyanin, "Böyle olunca da yetenekli oyuncu sayısı oldukça fazla. Yabancı olduğumdan, sektörde canlı kalmak benim için diğerlerine göre daha zor. En temel hedefim bu sektörde olabildiğince çeşitli projelerde boy gösterip, yabancılığımın dışında kalmak. Projelerde aranan, ihtiyaç duyulan yabancı bir adamdan çok, oyunculuğuyla tercih edilen Andrey olsun isterim. Bu nedenle farklı roller, farklı karakterlerle kendimi geliştirmek istiyorum" diyerek buradaki kariyer planını anlatıyor.

#Andrey Polyanin
#Kalk Gidelim
6 yıl önce