|

Greyfurt suyu iç hayat bul

Greyfurt suyu American Journal of Clinical Nutrition'da yayımlanan çalışmaya göre kalp hastalıklarından korunmada hayati rol oynayabilir. Greyfurt suyu, çalışmalarca kalbe sağlıklı kan akışının gerçekleşmesini sağlıyor...

Yeni Şafak
10:54 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 07:56 - 7/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Taze sıkılmış ve cam şişede korunan greyfurt suyundan günde yarım bardak bile içmek kalp hastalıklarından korunmaya yardımcı oluyor. Greyfurt suyundaki flavonların, kalbi güçlendirici ve koronar atardamarları genişletici özellikleri, kalbe sağlıklı bir kan akışının gerçekleştirilmesini sağlıyor.



Araştırmada 50 ile 65 yaşları arasında 48 kadın kullanıldı. 24 kadına günde 340 mililitre greyfurt suyu verildi. Altı aylık deneme sonrasında greyfurt suyu içen grubun kalp ve damar sağlıkları üzerinde olumlu değişiklikler görüldü. Araştırmacılar, "Bu etki greyfurtta bulunan flavonlarla ilişkili olabilir. Ancak yine de mevcut kalp hastalığı olanlar greyfurt suyu içmek konusunda dikkatli olmalı. Henüz onların kullandığı ilaçlarla greyfurt suyu etkileşimleri konusunda bir çalışma yapılmadı" dedi.


#Greyfurt suyu
#Kalp
#American Journal of Clinical Nutrition
9 yıl önce