|

Hız ve tutkuyla yarış

Sylvester Stallone'nin senaryosunu yazıp yapımcılığını üstlendiği ve eski bir otomobil yarışçısını canlandırdığı Yarışçı, pistlerin tutkuyla yaşanan hızlı dünyasınının iç yüzünü anlatıyor.

Yeni Şafak
23:00 - 26/08/2001 Pazar
Güncelleme: 21:28 - 3/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Sylvester Stallone'nin senaryosunu yazıp ortaklarıyla birlikte yapımcılığını üstlendiği ve başrolünü oynadığı Driven-Yarışçı, hız tutkusunu yaşam tarzı haline getirmiş dört yarışçı gencin yaşamlarını ve kariyerlerindeki iniş çıkışları konu alıyor.



Bu hafta gösterime giren üç yeni film de yaz rehavetinin sona erip yeni dönemin başladığının işaretlerini veren "hızlı" filmler. Jurassic Park 3 ve Baş Yapıt'la birlikte önceki gün vizyona giren Yarışçı, hızlı otomobil sahnelerinin eşliğinde hızlı yaşanan hayatları anlatıyor.



Kazanmak uğruna


Yetenekli fakat işine bir türlü konsantre olamayan acemi yarışçı Jimmy Bly (K. Pardue), sponsoru olan hırslı ağabeyinin (R. Sean Leonard) baskılarına dayanamamış ve bunalıma girmiştir.



Bu sırada, Jimmy'nin en büyük rakibi olan Beau Brandenburg (T. Schweiger), dikkatini dağıttığını düşündüğü uzatmalı sevgilisi Sophia'dan (E. Warren) sadece yarışlara konsantre olmak istediği bahanesiyle ayrılmıştır. Bly'ı heyecanlandırarak harekete geçirmek isteyen takım sahibi Carl Henry (Burt Reynolds) son çare olarak, kendisi ve diğer bir yarışçının neredeyse ölümüne sebep olabilecek trajik bir kaza sonrası pistlerden uzaklaşan ve geri dönmemeye yemin eden eski yıldız yarışçı Joe Tanto'dan (Sylvester Stallone) yardım ister.



"En iyi' olabilme şansını her defasında elinden kaçırdığına inanan Tanto, varlığı ile huzur bulduğu muhabir Luc Jones (S. Edwards) sayesinde korkutucu geçmişi ile barışır ve Bly'ı bir numara yapmak için kendisini tekrar yarış dünyasının içerisinde bulur.



Yarış sahneleri iyi


Filmde gerçek yarış sahneleri olduğu gibi şimdiye dek çekilmiş en hızlı arabalı sahneler de var.



Yarış ve kaza sahnelerinin etkileyici bir biçimde çekilip kurgulanmış olduğunu söyleyelim. Çekişme sahneleri, heyecanı katlayarak artırırken; çarpışmanın tuhaf estetiği de seyre değer doğrusu.



YARIŞÇI


Yönetmen : Renny Harlin


Oyuncular : Sylvester Stallone, Burt Reynolds, Kip Pardue, Gina Gershon, Til Schweiger, Estella Warren, C. Fuente,


Senaryo : Sylvester Stallone



#Sylvester Stallone
#Yarışçı
#Burt Reynolds
#Til Schweiger
23 yıl önce