|

İnsanlığı utandıracak 'çocuk gelin' gerçeği

Birçok ülkenin mücadele ettiği çocuk gelinler problemine dikkat çekmek isteyen Lübnan Kadın Örgütü, 9 yaşındaki kız çocuklarının evliliğine müsaade eden yasaya değinerek bir sosyal deney yaptı. Çocuk gelin ile kendisinden yaşça çok büyük bir adamın 'çift' olarak şehirde dolaştığı deneyde oldukça çarpıcı sonuçlar çıktı.

Yeni Şafak
11:43 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:44 - 15/12/2015 Salı
Diğer

Geçtiğimiz günlerde çocuk gelinler sorununa dikkat çekmek için sosyal medyaya yüklenen deneyin videosu büyük yankı uyandırdı.



Lübnan'daki çocuk gelin sorununu eleştirmek için hazırlanan sosyal deneyde, yetişkin bir erkek ve 12 yaşındaki bir kız çocuğunun kurgulanmış düğün çekimini yapılıyor. Çifte verilen tepkiler ise oldukça dikkat çekici. Bazı kişilerin çifti tebrik ettiği görülüyor. Bazı kişiler ise duruma tepki göstererek, küçük kızla konuşmaya çalışıyor.







Özellikle bir adam, çocuğa dokunarak 'hayır' diyor. Yoldan geçenler fotoğrafçıya da tepkilerini dile getirerek, "Onları çektiğin için mutlu musun?" diye soruyor. Fotoğrafçıya 'Onları çektiğin için mutlu musun?' diye soranlar da var.







Duyarlı bir kadın ise, küçük kızı gördüğünde 'donup kaldığını' belirtiyor ve duruma müdahil olduktan sonra kız çocuğunun ailesini sorarak onu orada bırakmayacağını söylüyor. Ardından ise çocuğu 'kendi kızı gibi' gördüğünü belirtiyor.



Lübnan'ın en büyük sosyal problemlerinden biri bu evlilik yasası. Şu an Lübnan'da aile izni olmadan evlenebilmek için yasal yaş kadınlar için 17, erkekler için ise 18. Ancak aileler izin verirse 9 yaşındaki kız çocukları bile evlenebiliyor.




#Lübnan
#çocuk gelin
#sosyal deney
8 yıl önce