|

İsmail Hacıoğlu: Böyle bir ecdadın torunu olmaktan gurur duyuyorum

TRT 1'in sevilen dizilerinden biri olan Mehmetçik Kutlu Zafer'de başrol oynayan İsmail Hacıoğlu diziye başlama olayını anlattı. Senaryo ilk önüne geldiğinde şaşırdığını ve böyle bir zaferi bilmediğini belirterek, "Böyle bir zafer var tarihimizde, niye okutulmadı bu? Böyle bir ecdadın torunu olmaktan gurur duyuyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:10 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 15:15 - 30/10/2018 Salı
Diğer
İsmail Hacıoğlu.
İsmail Hacıoğlu.

Etkileyici bir kahramanlık ve zafer öyküsünü ekrana taşıyan “Mehmetçik Kutlu Zafer” geçen hafta izleyiciyle buluştu. İlk bölümün yayınının hemen ertesinde dizinin devasa platosunda, başrol oyuncularından İsmail Hacıoğlu, dizi ile ilgili düşüncelerini ifade ederek diziye nasıl başladığını verdiği bir röportajda anlattı.

İsmail Hacıoğlu, senaryo ilk önüne geldiğinde yaşadığı şaşkınlığı şu sözlerle ifade etti:

  • "Hikayeyi ilk okuduğumda dedim ki 'Böyle bir zafer var tarihimizde, peki benim bundan neden haberim yok? Niye okutulmadı bu, niye bilmiyoruz?' En büyük yarası buydu aslında bu işin. Beni en çok cezbeden tarafı da yine bu oldu."

Yıllarca bu zaferi bilmemenin üzüntüsünü yaşadı

Hürriyet'in haberine göre, oyuncu Hacıoğlu daha sonra çekimler başladıktan sonraki yaptıklarının ne büyük bir proje olduğunu ve yıllarca bunu bilmemenin üzüntüsünü yaşadığını "Olumlu yönde evet. Senaryoyu okudukça 'Acaba biraz teşbihte abartı mı var?' diye düşünmeye başladım. Ama meğer az bile anlatıyormuşuz. Dedelerimizin çektikleri öyle az buz çile değil. O imkansızlıklara rağmen çok büyük işler başarmışlar. Her yerde göğsümü gere gere 'Böyle bir ecdadın torunu olmaktan gurur duyuyorum' diyorum" sözleri ile ifade etti.


#Kutlu Zafer
#TRT
#Dizi
#Tarih
#Oyuncu
5 yıl önce