|

İstanbul'da unutulan eşyalar bu depoda

İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar çöpe atılmıyor. Bulunan eşyalar "Bulunmuş Eşya Büroları" adıyla kurulan depolarda tutuluyor. Bu depolara gelen eşyalar arasında ise son model telefondan bebek arabasına, gitardan ayakkabıya birçok kayıp var.

Yeni Şafak
11:22 - 2/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 11:23 - 2/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul'da toplu taşıma araçlarında unutulan eşyalar artık ziyan olmuyor. Karaköy'de bulunan İETT'nin Kayıp Eşya Deposu'na getirilen eşyalar kategorize edilerek ayrılıyor. Eşyalar arasında neler mi var? Telefon,tablet,gözlük,ayakkabı,oyuncak, enstrümanlar, hayvan taşıma çantası, mutfak eşyaları depoda tutulanlardan yalnızca bazıları. Eşyaların arasında en ilginç olanlardan biri de araç plakası. Depoya bakıldığında İstanbul halkının en çok cüzdan,gözlük, telefon ve bilgisayar unuttuğu görülüyor.







Alınmayan eşyalar satışa çıkarılıyor


Duyarlı vatandaşların şoförlere veya hat amirlerine teslim ettiği eşyalar Kayı Eşya Bürosu'nda 3 ay içerisinde kimlik veya iletişim bilgileri varsa, mutlaka mesaj yoluyla vatandaşa bildiriliyor. Elektronik ya da kıymeti birtakım eşya ise depoda bir yıl süreyle muhafaza ediliyor. Onlar daha sonra açık ihale usulüyle satışa çıkarılıyor. Depodan yıllık ortalama 8-10 bin lira gelir elde ediliyor. Kıyafet, ayakkabı gibi yeni eşya, şubelerle yaptığımız protokoller neticesinde bir yılın sonunda Kızılay'a bağışlanıyor. Bulunan sahipsiz pasaportlar emniyet müdürlüğüne, nüfus cüzdanları da il nüfus müdürlüklerine gönderiliyor. Eğitim ve öğretim malzemeleri ise o branşla ilgili okullara gönderiliyor.



Raylı sistemlerde unutulanlar Zeytinburnu ve Gayrettepe'de


İstanbul'daki raylı ulaşım araçlarında unutulan eşyalar için ise resmi internet sitesi www.istanbul-ulasim.com.tr adresinde kayıp eşyalar ile ilgili ayrı bir bölüm oluşturulmuş. Vatandaşların bilgilendirildiği bu bölümde şöyle yazıyor:


"İstasyonlarımızda veya araçlarımızda unuttuğunuz herhangi bir eşyanızı, personelimiz tarafından bulunduğu veya başka bir yolcu tarafından bulunarak kurumumuza teslim edildiği takdirde, M1-T1-T4 hatları için Zeytinburnu Kayıp Eşya Bürosu, M2-F1 hatları için Gayrettepe İstasyon Amirliği ve M4 hattı için Bostancı İstasyonu Kayıp Eşya Bürosu'na başvurarak geri alabilirsiniz.


Kurumumuza teslim edilen her buluntu eşya bilgisayar ortamında kayıt altına alınmaktadır. Kayıp eşya sahibi yolcumuz eşyasını, Kayıp Eşya Bürolarına şahsen başvurarak (eşyanın kendisine ait olduğunu ispat ettikten sonra) teslim alabilmektedir. Buluntu eşyalar teslim alınmadığı takdirde 1 ay İETT Genel Müdürlüğü Kayıp Eşya Bürosuna teslim edilmektedir. Buluntu eşyalarınız için Alo 153 Beyaz Masa hattını arayarak bildirimde bulunabilir ve bilgi alabilirsiniz."



Ayrıca kaybedilen eşyalar için bir de "kayıp eşya formu" hizmeti var. Eşyanızı kaybettikten sonra 1 gün içinde www.iett.gov.tr adresindeki kayıp eşya formunu doldurursanız, eşyanız bulunması durumunda SMS ile bilgilendiriliyorsunuz.






#İETT
#Kayıp Eşya Bürosu
#ALO 153
#Karaköy kayıp eşya bürosu
8 yıl önce