|

Kırılan bardakları bakın nasıl değerlendirdi

İstanbul'da yaşayan ev hanımı Tenzile Ceylan, kursta öğrendiği sıcak cam sanatıyla, kırık bardakları ve cam şişeleri sanat eserine dönüştürüyor. Konya'daki bir alışveriş merkezinde açtığı stantta ürünlerini sergileyen Ceylan, "Kırılan bardakları değerlendirdim. Üstüne motifler işliyorum. Minyatür eserler, biblolar, hediyelik eşyalar üretiyorum. Soda şişelerinden kolye, bileklik, nazar boncuğu ve çeşitli takılar yaptım" dedi.

Yeni Şafak
15:21 - 31/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:33 - 31/12/2018 Pazartesi
AA
Tenzile Ceylan, kırık bardakları cam süsleme sanatı ile değerlendiriyor.
Tenzile Ceylan, kırık bardakları cam süsleme sanatı ile değerlendiriyor.

İstanbul'da yaşayan 3 çocuk annesi ev hanımı Tenzile Ceylan, bir kursta öğrendiği sıcak cam sanatıyla kırık bardaklar ve cam şişelerden eserler ortaya çıkarıyor.

İstanbul'da yaşayan 48 yaşındaki Tenzile Ceylan, eşi ve çocuklarının karşı çıkmasına rağmen öğrendiği sıcak cam sanatında birbirinden güzel eserler yapıyor.

Öğrencilerine de öğrettiği sanatı tanıtmak için il il gezen Ceylan'ın, Konya'da bir alışveriş merkezinde açtığı stantta sergilediği eserler ilgi görüyor.

  • Kırık cam parçaları ve soda şişesini ocağında işleyerek şekil veren Ceylan, emeğini kısa sürede süs eşyasına dönüştürüyor.
  • El sanatlarına ilgisinin çocuk yaşta başladığını anlatan Ceylan, sıcak cam sanatının özel ilgi ve yetenek istediğini vurguladı.

Bardakları kırarak başladım

Ceylan, ailesinin ilk başlarda bu sanatla ilgilenmesine karşı çıktığını ancak zamanla fikirlerinin değiştiğini dile getirerek, şunları dile getirdi:

Kırılan bardakları değerlendirdim. Üstüne motifler işliyorum. Minyatür eserler, biblolar, hediyelik eşyalar üretiyorum. Soda şişelerinden kolye, bileklik, nazar boncuğu ve çeşitli takılar yaptım. 5 dakikada çıkardığım eserler de var, saatlerce çalışarak yaptığım ürünler de var."

#cam sanatı
#eser
#kırık cam
#Tenzile Ceylan
5 yıl önce