Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören gazeteci yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete önceki gece geçirdiği ikinci kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.
Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin senaryosuna bir dönem danışmanlık yapan Ömer Lütfü Mete, çok sayıda kitaba, filme imza attı.
1950'de Rize'de dünyaya gelen Ömer Lütfi Mete, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Mete, 1971 yılında önce matbaa çıraklığı yaptı, daha sonra gazeteciliğe geçti.
1972'de İktisat Fakültesinden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsünü bitiren, kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulunda edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalışan Mete, Babıali'de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı.
Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayımlanan Mete'nin, Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tüneli, İtfaiye Yanıyor (kara mizah) eserleri bulunuyor.
Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, T.H.E İmam sinema filmi senaryolarını yazan Mete'nin, Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet Bedevi televizyon filmi, Bizimev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat Bağları, AGA, Çanakkale Destanı (Belgesel Drama) televizyon dizisi senaryolarında imzası var.
Yazar Mete, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin karakterlerinden Memati'nin bir dönem seslendirdiği ve çok beğeni toplayan 'Gülüm' şarkısının da sözlerini yazmıştı. Şarkının müziğini de Gökhan Kırdar yapmıştı.
Bu şehir girdap gülüm
Girdapta mehtap gülüm
Feleğin bir suyu var
Su değil kezzap gülüm
Feleğe dayandım gülüm
Öldüm de uyandım gülüm
Öldüm de uyandım
Bu şehir serap gülüm
Serapta mihrap gülüm
Feleğin bir topu var
Mermisi kezzap gülüm
Feleğe dayandım gülüm
Öldüm de uyandım gülüm
Öldüm de uyandım
Yezidin harcı zulüm
Yiğidin burcu ölüm
Feleğe dayandım gülüm
Öldüm de uyandım gülüm
Öldüm de uyandım






