|

"Osmanlı şaheserleri ve tablolar müzayedesi"

Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi, Osmanlı ve karma eserlerden oluşan 16. müzayedesini, 30 Kasım'da gerçekleştirecek.

Yeni Şafak
09:48 - 26/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:52 - 26/11/2014 Çarşamba
AA
Galeriden yapılan açıklamaya göre, Danışma Kurulu'nda Agop Egoyan, Avni Baturer, Bayram Karşit, Prof. Dr. Erdinç Bakla, Güner Liman, Garo Kürkman, Doç. Dr. Hüseyin Gündüz'ün de yer aldığı müzayede, 30 Kasım Pazar günü Conrad Oteli'nde yapılacak.


Müzayedede Osmanlı saray eserleri, Türk seramik ve Osmanlı hat sanatının nadide örnekleri, farklı dönem ve coğrafyalardan klasik tablolar ve tombak parçalar satışa sunulacak.


Müzayedenin dikkati çeken parçaları arasında Jacob Petit atölyeleri tarafından Osmanlı pazarı için özel sipariş üzerine üretilen Saray Şerbetliği, bordo ipek kadife kumaş üzerine ortasında altın iplik ile Osmanlı hanedan arması işli, dört kenarında "A" insiyali bulunan Sultan Abdülaziz'e ait yatak örtüsü ve eteği, ressam Fabio Fabbi'nin tuval üzeri yağlıboya "sarayda raks eden cariyeler" konulu oryantalist kompozisyonu da bulunuyor.


Eserler arasında yer alan Hafız Mehmet Kayımzade talebesi Es Seyyid Derviş Ali bin Es Seyyid Süleyman ketebeli Kur'an-ı Kerim 180 bin lira, Ahmed Rakım ketebeli Hilye-i Şerif 120 bin liraya satışa girecek.
#Müzayede
#Osmanlı
#Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisi
#Osmanlı Saray Eserleri
9 yıl önce