|

Şaire son görev

İslami Edebiyat dergisinin kurucusu şair-yazar Ali Nar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun da katıldığı cenaze töreniyle ebedi aleme Fatih Camii’nden uğurlandı

Yeni Şafak
04:00 - 18/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:56 - 17/07/2015 Cuma
Diğer

Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 74 yaşında hayatını kaybeden İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı şair, yazar ve araştırmacı Ali Nar, son yolculuğuna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı törenle uğurlandı.


CENAZEYE İLGİ BÜYÜKTÜ

Fatih Camii'nde öğle vakti düzenlenen törende edebiyat ve siyaset dünyasından çok sayıda isim yeraldı. Cenaze eşrafına seslenen İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Ali Nar'ın yaşamı boyunca pek çok öğrenci yetiştirdiğini, ayrıca kalemiyle de Türk edebiyatına ve kültürüne değerli katkıları olduğunu söyledi.


DEVLETİN ZİRVESİ OMUZ VERDİ

Cenaze namazının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu bir süre Nar'ın tabutuna omuz verdi. Helallik istendikten sonra Nar'ın cenazesi, tekbirler eşliğinde araca taşındı. Nar'ın cenazesi, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, cuma namazını da bu camide kıldı.



Uzay Çiftçileri'ni yazmıştı

İslami Edebiyat Vakfı Onursal Başkanı Nar, 1941'de doğdu. Klasik ve modern Arapça'dan çevirileri bulunan Nar, Türkiye ve İslam dünyasının ilk bilim-kurgu romanı olan 'Uzay Çiftçileri'ni yazdı. Bunun yanında çok sayıda esere imza atan Nar, Büyük Doğu, Mavera, Tohum, İslam, Hilal gibi dergilerde yazdı. Nar, 1986'da İslami Edebiyat dergisini kurdu.



#Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hasta
#Ali Nar
#İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran
9 yıl önce