|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2016 Pazar
Güncelleme: 03:41 - 3/04/2016 Pazar
Yeni Şafak
Bu konser kaçmaz






'Vestel Gururla Yerli Konserleri' Nisan ayı boyunca sevilen sanatçılarla devam ediyor. Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde Nisan ayında müzikseverlerle buluşacak ilk isim MFÖ olacak. 5 Nisan' da gerçekleşecek olan konserde MFÖ yine özel bir performansa imza atacak. Sayısız hit şarkıyla dolu 10 stüdyo albümünden şarkıların seslendirileceği, Mazhar Alanson'un frontman kimliği, Fuat Güner'in sahne duruşu ve Özkan Uğur'un enerjik tavırlarıyla çok özel bir gece sizleri bekliyor.



Fotoğraflarla Osmanlı'daki Şişli Camii






İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu'ndan derlenen bir seçkiyle oluşturulan “Şişli Camii: Erken Cumhuriyet Döneminde Bir Osmanlı Yapısı” sergisini sanatsevetlerle buluşturuyor. Cumhuriyet İstanbulu'nun ilk anıtsal dini yapısını fotoğraf ve metinlerle tanıtan sergide, caminin 1945-1949 arasındaki inşa sürecinde çekilen cami avlusu, müştemilat birimleri, şadırvan ve kubbe detayları ile açılışına ilişkin fotoğraflar yer alıyor. 28 Mayıs tarihine kadar açık kalacak sergi, Beyoğlu Tepebaşı'ndaki İstanbul Araştırmaları Enstitüsü'nde, Pazar günleri hariç hafta içi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında gezilebilecek.



Aycın'ın çizgileri zihinleri fethediyor






Edebiyat dergileri başta olmak üzere birçok alanda çizgileriyle yer alan Hasan Aycın, son eseri “İftah” ile çalışmalarını bir araya getirdi. Her biri, üzerinde sayfalarca değerlendirme yazılabilecek nitelikte, yılların birikim ve deneyiminin ürünü olan 125 adet çizgi, Hasan Aycın'ın kaleminden hem göze hem de gönle hitap ediyor.







İz Yayıncılık tarafından yayınlanan 132 sayfalık bu kıymetli çalışma, Eyse ve Sarp Geçit'ten sonra Hasan Aycın külliyatındaki yerini alıyor.



Bu akademi çok eğlenceli




Başakşehir Belediyesi Lise öğrencileri için Tiyatro Akademisi açtı. Öğrencilerin, Bilgievleri Tiyatro Kulüpleri'nden mezun olduktan


sonra da eğitimlerine aralıksız sürdürebilmeleri amacıyla hayata geçirilen akademiye gençler lgisi büyük. Başakşehir Emin Saraç


Kültür Merkezi'nde devam eden Tiyatro Akademisi eğitimleri alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Tiyatro Akademisi'n


de eğitimler her hafta Perşembe-Cuma günlerinde 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.



Edebiyat Ortamı'ndan İlhami Çiçek Dosyası ve Şiir Yıllığı





Her yıl okurlarına emek mahsulü iki adet yıllık hediye eden Edebiyat Ortamı dergisi, 49. kez raflardaki yerini aldı. Bu sayısında 2015 yılının edebiyat dergilerinde yer alan şiirlerden seçilen kapsamlı bir Şiir Yıllığı, dergiyle birlikte okura sunuluyor. Deneyimli ve genç kuşakları bir araya getiren çalışma Turan Karataş tarafından yayına hazırlanmış. Öykü Yıllığı ise bir dahaki ay okurla buluşacak. Edebiyat Ortamı, “Bu coğrafyaya barış ve kardeşlik gelecekse bunda edebiyatın ve sanatın payı büyük olacaktır” diyen Arif Ay kaptanlığında yoluna devam ediyor. Merhum İlhami Çiçek özel sayısında Cahit Yeşilyurt, Atıf Bedir, Tülay Berberoğlu, Necip Evlice, Emre Miyasoğlu, Ayşe Karagöz ve Mehmet Baş imzaları bulunuyor.



"Acıları güzelleştiren kadın" geliyor





6 yaşındayken piyano çalmayı öğrenen ve 21 yaşında ilk kez izleyici karşısına çıkan Yasmin Levy, Good Music in Town konserleri serisi kapsamında yeniden İstanbullular ile buluşacak.Ladino müziğinin sıradışı yorumcusu Levy, Latin ve Sefarad müziğinden İspanyol flamenkosuna Arjantin tangosundan Portekiz fadosuna kadar dünyanın farklı coğrafyalarındaki müzikleri harmanlamasıyla tanınıyor. Türk ezgileriyle de dinleyicileri farklı bir müzikal yolculuğa çıkarmaya hazırlanan “Acıyı güzelleştiren kadın” Levy, 5 Mayıs'ta Zorlu PSM'de sevenleriyle bir araya gelecek. Konserin biletlerini Biletix'ten temin edebilirsiniz.



Gençler sanatta yarışıyor





Siemens Sanat tarafından, ilk kez 2007 yılında gerçekleştirilen "Sınırlar Yörüngeler" yarışmasının bu yıl onuncusu düzenleniyor. Genç sanatçıların yoğun ilgi gösterdiği “Sınırlar Yörüngeler 18” için başvurular başladı. Alan gözetmeksizin Türkiye'de eğitim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencilerine açık olan yarışmaya adaylar, bireysel veya grup çalışmalarıyla 6 Mayıs tarihine kadar başvuru yapabilecek.



İlhamını geometriden alan sergi






ARMAGGAN Art & Design Gallery'de “İlhamın Geometrisi” sergisi 5 Nisan'da kapılarını sanatseverlere açıyor. Bu yıl ilk kez gerçekleşecek sergide heykel ve mimari geometriden ilham alınarak estetik üstünlük sayılan bir oran olan Altın Oran'la buluşuyor. İlhamın Geometrisi” sergisi 15 sanatçı eseriyle gerçekleşecek.




#şehir rehberi
#aktiviteler
#etkinlikler
#sinema
#tiyatro
#sahne sanatları
#moda
8 yıl önce