|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/04/2016 Pazar
Güncelleme: 02:45 - 10/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Genç sanatçılar buluşuyor





Her yıl baharla birlikte gelen ve genç sanat ortamını canlandıran Mamut Art Project, bu yıl 52 genç sanatçıya alan açıyor. Farklı disiplinlerden özgün çalışmalarını bir araya getiren Mamut Art Project 2016'nın jurisi, Banu Gündoğdu, Ömer M. Koç, Erinç Seymen, Ali Şimşek ve Fatoş Üstek'ten oluşuyor. Jurinin başvurular arasından seçtiği yapıtlar 21-24 Nisan tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park'ta sergilenecek. Mamut Art bu yıl ayrıca hem 2 günlük bir workshop'a sahne olacak, hem de etkinlik bünyesinde bir dizi özel performans gerçekleşecek.



Jose James Salon İKSV'de





"Embraceable You", "Autumn in New York" ve "Lush Life" gibi caz klasiklerinin güncel yorumlarını yapan, John Coltrane, Marvin Gaye ve Bille Holiday gibi caz ustalarının müziğini kendine pusula edinen Jose James, 27 Nisan Çarşamba akşamı 21.30'da Radio Slow Time medya sponsorluğuyla Salon'un konuğu olarak sahneyi devralıyor.Kısa sürede Umbria, Nice, North Sea gibi caz festivallerinde konserler veren ve onlarca konserin ardından müzik kariyerinde sağlam bir yer edinen James, dünyanın en ünlü caz müzisyenleriyle aynı çatı altında çalışıyor.



Bu sergide belgeler konuşuyor





Galata Fotoğrafhanesi Belgesel Fotoğraf Programı, toplumsal ve kişisel belgesel alanlarında üretimlerin yapıldığı, yirmiye yakın fotoğrafçı ve akademisyenin seminer ve atölyeler verdiği, grup projelerinin yanı sıra uzun soluklu bireysel belgesel fotoğraf projelerinin yürütüldüğü program olarak gerçekleşecek. Programın 2014-15 dönemi katılımcılarından Arzu Aybat Yaşar, Ayla Onat, Fatmagül Mercan, Günseli Baki, İbrahim Murat Hülya ve İkram Kapağan'ın serilerinden oluşan Belgeler'15" sergisi, 16 Nisan Cumartesi günü saat 18.30'da halka sanat/ galeri'de açılacak. Sergi, 3 Mayıs tarihine kadar halka sanat/ galeri'de görülebilecek.



Edebiyatla yeniden tanıştıran Necatigil





Behçet Necatigil'in “Edebiyatımızda İsimler Sözlüğü”nün ardından 1971'de yayımlanan bir başka büyük mirası yeniden okurla buluşuyor. 100. doğum yıldönümü vesilesiyle çeşitli etkinlik ve yayınlarla anılan şairi, Yapı Kredi Yayınları, son kez gözden geçirdiği ve genişlettiği, 1979 tarihli “Edebiyatımızda Eserler Sözlüğü” ile anıyor. Necatigil, 223 yazarın 751 yapıtını ele aldığı bu çalışmasında sadece kitapların içerikleri hakkında bilgi vermekle ya da romanları özetleyip öyküleri tek tek tanıtmakla kalmaz, basılmamış tiyatro yapıtlarına da yer verir. Adeta edebiyat eserleriyle Necatigil vasıtasıyla yeniden tanışıyoruz. Edebiyat tarihçilerine, eleştirmenlere, öğretmen ve öğrencilere, hatta genel edebiyat okuruna yıllarca rehberlik eden bu kitap adeta Necatigil küratörlüğünde bir Türk edebiyatı retrospektifidir.



Kulaklarınızın pası silinecek





Vestel Gururla Yerli Konserleri serisi, Melihat Gürses & İncesaz'ın performansı ile devam ediyor. 2002'de yayınlanan ve şarkılarını Melihat Gülses'in okuduğu Eylül Şarkıları'nın arasında “Çok Aşığın Var Diyorlar”, “Üsküp Sevda Şarkısı”, “Firar” yer alıyor. İncesaz'ın kendine özgü tınısı, rengi, tanburu, kemençesi, kanunu ve Melihat Gülses'in yorumu 12 Nisan Salı akşamı Zorlu PSM Ana Tiyatro'da müzikseverlerle buluşacak.



Geleceğin mucitleri hayaller aleminde





Zorlu Performans Sanatları Merkezi'ndeki Digital Revolution sergisi, bu kez kapılarını hayal dünyasının en değerli üyeleri olan çocuklar için açıyor. Sanat, tasarım, sinema, müzik ve video oyunları başta olmak üzere birçok farklı başlığın bir bütün halinde ele alındığı Digital Revolution sergisinde çocuklar, profesyonel rehberler tarafından hazırlanan atölyelerle dünyaca ünlü sanatçılar, film yapımcıları, tasarımcılar, müzisyenler ve oyun üreticilerinin hayranlık uyandırıcı işlerini deneyimleme fırsatını yakalayacak.



Slava'nın masalsı şovu yeniden Zorlu'da





Slava Polunin'in hayal dünyasında çıkılan yolculuk, show'un gösterildiği onlarca ülkede olduğu gibi Türk izleyicisi tarafından da çok sevildi. Bu deneyimi kaçıranlar ve tekrar yaşamak isteyenler için Slava's Snowshow, 19 ve 24 Nisan tarihleri arasında Zorlu PSM'deki gösterilerine devam edecek. Sahnelendiği ilk günden bu yana 82 yıldır onlarca ülkede, yüzlerce şehirde, binlerce gösteri yaparak, her milletten, yaştan, cinsiyetten milyonlarca izleyicinin hayalgüçlerinin özgür kalmasını sağlayan Slava'nın palyaçolarının interaktif gösterisi için biletler satışa çıktı.



Cazın ritmine kapılın





Jazz müziğinin başarılı yorumcusu Başak Yavuz “Kennedy Jazz” konseri kapsamında Boğaziçi'nde konser verecek. Boğaziçi Üniversitesi'nin, BU+ etkinlikleri çerçevesinde başlattığı “Kennedy Jazz” bu bahar da caz severleri ağırlamaya devam ediyor. 1891 yılına uzanan Kennedy Lodge'un bahçesinde düzenlenecek konserlerin ilk konuğu mimarlık kariyerini bir kenara bırakıp, hayallerinin peşinden giderek müziğe yönelen caz vokalisti Başak Yavuz olacak. Grammy ödülleri jüri üyeliği de yapan Yavuz, 12 Nisan akşamı saat 19.00 'da cazseverlerle buluşacak.



Alışveriş şöleni hayra dönüşecek





Semerkand Vakfı tarafından 2 yıldır organize edilen “Hayra Davet Şenliği” bu yıl 4-12 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Maltepe Sahil Parkı'nda düzenlenecek. Alışveriş şenliğini hayra dönüştüren etkinlik kapsamında imza günleri, konserler, meddah gösterileri ve tarih sohbetleri de gerçekleşecek. 12 il ve ortalama 130 ilçeden toplanan ev tekstilinden beyaz eşyaya, ayakkabıdan giyime kadar binlerce çeşit ürün uygun fiyatlarla satışa sunulacak. Geliri öğrencilere burs olarak dağıtılan Hayra Davet Şenliği'nin İstanbul ayağına bir milyon kişinin katılması bekleniyor.



#şehir rehberi
#aktiviteler
#moda
#sinema
#tiatro
#eğlence
#reghber
#Semerkand Vakfı
#konserler
#caz
8 yıl önce