|

Şehir Rehberi

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Ödüllü sanatçılardan özel sergi





Pera Müzesi, İngiltere'nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile paydaşı Art Jameel'ın iş birliğiyle 4. Jameel Ödülü sergisi düzenliyor. 4. Jameel Ödülü kapsamında seçilen 11 sanatçının eserlerinden sergi gerçekleştirilecek. 4. Jameel Ödülü kapsamında seçilen 11 sanatçı arasında Türkiye'den CANAN ve Cevdet Erek'in de yer aldığı sergide kolajlardan video yerleştirmelerine, seramik, kaligrafiden, heykele ve sanatçı kitaplarına kadar birçok farklı mecrada ürettikleri 30'dan fazla yapıt yer alacak. Sergi,14 Ağustos'a kadar ziyaret edilebilecek.



Bir fotoğrafçının kadrajından içsel yolculuk





Basın ve belgesel fotoğrafçılığı alanlarındaki çalışmalarıyla bilinen Yücel Tunca'nın bu kez farklı bir yaklaşımla kurguladığı “Eisotheo” sergisi, Galata Fotoğrafhanesi'ndeki Fotoğraf Vakfı Galerisi'nde 18 Haziran'dan itibaren görülebilecek. 28 Haziran'a kadar izlenebilecek sergi, Tunca'nın 30 yıla ulaşan fotoğrafçılığının farklı dönemlerinde kaydettiği 29 renkli ve siyah-beyaz fotoğraflardan oluşuyor.



Muhammed Ali'yi kendinden dinleyin





Boks kariyerinde zirveye tırmanan Cassius Clay, Müslüman olur ve Muhammed Ali adıyla Beyaz Amerikalıların antipatisini toplar. Üstelik hızla gelişen siyah Müslüman Amerikalı bilinciyle Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Ünvanı'nın elinden alınması ve hapis cezasına çarptırılması pahasına Vietnam Savaşı'na katılmayı reddeder. Böylece bir yandan Amerika'nın büyük bir kesiminin nefret ve düşmanlığına maruz kalırken öte yandan da siyasi arenada genç siyah Amerikalılar ve liberaller arasında bir kahraman haline gelir. Her zaman doğru olduğuna inandığı şeyi yapan cesur bir siyah Müslüman boksörün hikayesini kendi ağzından anlatan tek kitap Kaknüs Yayınları etiketiyle raflarda.



Socrates'in gözünden Avrupa Şampiyonası





Düşünen spor dergisi Socrates, Euro 2016 dosyasıyla okurun karşısına çıkıyor. 15. sayının kapak konuğu Galatasaray ve Milli Takım'ın başarılı futbolcusu Selçuk İnan. İzlanda'ya attığı frikik golü ile Türkiye'yi direkt olarak şampiyonaya taşıyan İnan, Fransa'ya dair umutlarını anlattı. Merkez Kort bölümünde, Türkiye'nin yer aldığı üç Avrupa Şampiyonası'nda da Milli Takım forması giyen tek isim Rüştü Reçber ile yapılmış bir röportaj ve Mehmet Demirkol'un Türkiye değerlendirmesi de yer alıyor. Haziran sayısında İngiltere, İspanya, Yunanistan, Arnavutluk ve Almanya futboluna ilişkin yazıların yanı sıra bisiklet, tenis, basketbol gibi diğer spor dallarıyla ilgili röportaj, haber ve denemeler bulunuyor. Derginin yanında çocuklara özel 32 sayfalık “Socrates JR.” eki de bulunuyor.



İftardan önce şamataya davetlisiniz





'Hoş Geldin Ramazan' ve 'İftardan Önce Şamata' adlı tiyatro oyunları iftar öncesi Mall of İstanbul ziyaretçilerine keyifli saatler yaşatacak. Günümüz mizahının geleneksel Türk tiyatrosuyla harmanlandığı, 'İftardan Önce Şamata' adlı kabare oyunu da Ramazan süresince Mall of İstanbul Amfi Tiyatro'da sergilenecek. Özellikle ses tonuyla hafızalarımızda olan Haldun Boysan'ın, Buket Dereoğlu, Ayfer Dinçer, Barış Hayta, Bülent Yaşık, Nihan Tarhan ile başrolleri paylaştığı oyunun yönetmeni ise Özgür Şahbaz. Ramazan ayına renk katacak oyunlar, Mall of İstanbul Amfi Tiyatro'da her Cuma, Cumartesi ve Pazar günü iftar öncesi ücretsiz olarak izlenebilecek.



Açık havada sinema keyfi





Doğayla iç içe atmosferiyle İstanbullu sanatseverlere nefes aldıran UNIQ İstanbul, özlenen açık hava sinema gecelerini başlatıyor. Dünya sineması filmleri, festival filmleri ve Türkiye sinemasından seçkin filmler yaz boyunca sinema tutkunlarını bekliyor. Her pazartesi film gecesi sunacak sahne, yarın yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan'ın yaptığı, Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat'ın başrolü paylaştığı 'Kelebeğin Rüyası' ile başlangıç yapacak.



Genç sinemacılar buraya





Marmara Forum tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen üniversiteler arası 1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı. Yarışmanın jürisinde Nebahat Çehre ve Cihan Ünal gibi ünlü isimler bulunuyor. Nebahat Çehre ve Cihan Ünal, son zamanların sevilen dizisi “Kiralık Aşk”ın yönetmeni Barış Yöş, gazeteci ve yazar Esin Övet ve yapımcı Selçuk Kaya'nın bulunduğu beş kişilik jüriden en yüksek puanı alan beş eserin sahibi final için beş sürpriz ünlü ismin yer alacağı yeni filmlerini çekecek. Yarışmaya özgün türde bütün kısa filmler katılabilecek. 1. Kristal Kamera Kısa Film Yarışması'nın başvuruları 1 Eylül'e kadar devam edecek.



Müziğin ritmine kapılın





Müziğe olan yeteneğini müzikoloji alanında aldığı eğitimle pekiştiren Çağıl Kaya, konserlerinde teatral öğeler ve şaşırtıcı ses doğaçlamalarına yer veriyor. Repertuvarında kendi müzikleri dışında Duman, mor ve ötesi, Sevinç Tevs gibi müzisyen ve grupların parçalarına da yer veren Kaya, İstanbul Caz Festivali kapsamında vereceği konserinde sahnede Airelle Besson ile buluşuyor. 16 Temmuz'da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak konser, Salon İKSV'de gerçekleşcek.



Sihirli bir yolculuğa hazır olun





Bu yıl ilk defa müziğin sihirli dünyasının kapılarını çocuklara açan 44. İstanbul Müzik Festivali, “Cadı ile Maestro” müzikali ile çocukları bir peri masalının içinde sihirli bir müzik yolculuğuna davet ediyor. Oynadığı filmler ve dizilerle pek çok kez En İyi Kadın Oyuncu Ödülü kazanan ünlü oyuncu Bergüzar Korel'in anlatımıyla hayat bulacak “Cadı ile Maestro”, bugün Zorlu PSM Drama Sahnesi'nde 12.00'de ve 14.00'te gerçekleştirilecek iki özel gösterimle dinleyenleri bir müzikal deneyim yaşatacak.



Haydi çocuklar Tekne Orucu tumaya





Anadolu geleneği olan Tekne Orucu'nu tutan çocuklar, Ramazan ayı boyunca oruçlarını Eyüp Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğinde açıyor. Top yerine balon patlatılarak çocuklara oruç tutmayı amaçlayan Tekne Orucu ile çocuklar Hacivat ve Karagöz oyunları eşliğinde eğlenceli vakit geçiriyor. Eyüp Sultan Meydanı'nda öğle ezanı ile birlikte oruç açmanın heyecanını yaşayan minikler hep birlikte dualar edip ilahiler söyleyerek ibadet etmiş olmanın heyecanını yaşıyorlar.



Renkli etkinlikler sizleri bekliyor





Akasya Kültür Sanat (AKS), kapılarını 10 Haziran cuma günü Sunay Akın'ın tek kişilik oyunu “İki Kitap Bir Heves” ile açtı. 17 Haziran cuma günü usta sanatçı Haldun Dormen, Moliere'in ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası” ile AKS sahnesinde tiyatroseverlerle buluşacak. İki katlı, çok amaçlı ve her türlü kültür sanat organizasyonuna uygun altyapısıyla aynı zamanda çağdaş sanat sergilerine ve söyleşilere ev sahipliği yapacak olan AKS, Ekim ve Kasım ayı boyunca Türk çağdaş sanatının önde gelen isimlerini konuk edeceği “12 Sanatçı 12 Söyleşi” ve “Bubi Retrospektif ” sergilerine de hazırlanıyor.



Çocuklar keyifli birgün geçirsin





Trump Alışveriş Merkezi'nde bugün çocuklar için yine birbirinden renkli etkinlikler düzenleniyor. Çocuklar yelpaze yapımı atölyesiyle kendi yelpazelerini süsleyecek, tiyatro oyunları ile eğlencenin tadını çıkaracaklar. “Sportmen Kral” adlı tiyatro oyunu Trump Çocuk Katı Sahnesi'nde miniklerle buluşacak. Oyun, 13.00 – 14.00 arasında gerçekleşecek. Ayrıca çocuklar saat 14.00-17.00 saatleri arasında kendi tasarım ve el becelerini konuşturacakları yelpazelerini süsleyecekler. Atölyelere katılım ücretsiz gerçekleşecek.











#Şehir rehberi
#Etkinlikler
#Tiyatro
#Moda
#Sinema
8 yıl önce