|

'Türk İşaret Dili' TDK sitesinde

Türk Dil Kurumu Başkanı Şükrü Haluk Akalın, Türkiye'de parmak alfabesinde birliktelik sağlanamadığından, işaret dilinde de ortak bir dil ortaya çıkmadığını söyledi. Akalın, hazırlanan işaret dilinin Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde görsel olarak yer alacağını kaydetti.

Anka
00:00 - 28/03/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:30 - 28/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
'Türk İşaret Dili' TDK sitesinde
'Türk İşaret Dili' TDK sitesinde

Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Şükrü Haluk Akalın, çalışmaları devam eden "ortak işaret dili"nin, TDK'nın internet sitesinde görsel olarak yer alacağını söyledi. Akalın, böylece işitme engelli tüm vatandaşların aynı dili konuşabileceğini belirtti.




Akalın yaptığı açıklamada, 9-10 Nisan günlerinde Türk İşaret Dili Çalıştayı'nın düzenleneceğini söyledi. Bu çalıştaya engelli vatandaşlarla ilgili dernekler, federasyon ve okulların temsilcilerinin katılacağını kaydeden Akalın, çalıştay sonrasında Türk İşaret Dili Sözlüğü ve dil bilgisi kitabının hazırlanacağını duyurdu.

Akalın, Türkiye'de parmak alfabesinde birliktelik sağlanamadığından, işaret dilinde de ortak bir dil ortaya çıkmadığını söylerken, yürütülen çalışma ile işitme engellilerin bundan böyle aynı dili konuşacaklarını söyledi.

Söz konusu çalışmayla, Türkçe sözlükteki her kelimenin standart işaret dili karşılığının bulunacağını açıklayan Akalın, hazırlanan işaret dilinin TDK'nın internet sitesinde görsel olarak yer alacağını da bildirdi.



17 yıl önce