|

Türkan Şoray hayranı kadının vasiyeti şaşırtıyor

Diyarbakırlı 64 yaşındaki Necla Aslan, yarım asırdan fazla bir süredir Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından olan Türkan Şoray’ın fotoğraflarını biriktirdi. Binden fazla fotoğrafın bulunduğu bir albüm yapan Aslan, Şoray’la bir fotoğraf çektirip gözünden bile sakındığı albümü kendisine teslim etmeyi istiyor.

Yeni Şafak
15:09 - 29/01/2019 Salı
IHA
Necla Tatlı
Necla Tatlı

Yaklaşık 57 yıl önce henüz ilkokul birinci sınıfa giden Necle Aslan, dönemin en popüler aktrislerinden biri olan Türkan Şoray’ın hayranı oldu. Televizyonların bile çok az evde bulunduğu dönemlerde, kente gelen Türkan Şoray filmlerini ailesini zorlayarak izleyen Aslan, 1962 yılında Şoray’ın bir fotoğrafını kapağına yerleştirip ‘Necla Tatlı’ isminde bir albüm oluşturdu.


Albümün Şoray'a teslim edilmesini vaziyet etti

Gazetelerden gördüğü Türkan Şoray resimlerini kesip albümüne yerleştiren Aslan, arkadaşlarının yardımı ile albümündeki fotoğrafları çoğalttı.

  • İlkokul birinci sınıftan, evlendiği yıllara kadar Türkan Şoray’ın fotoğraflarını biriktiren Aslan, binden fazla resimle albümünü tamamladı. Gözünden bile sakladığı albümü Türkan Şoray’a iletip kendisi ile bir fotoğraf çektirmek isteyen Aslan, hayatını kaybetmesi durumunda da oğluna vasiyet verip albümü Şoray’a iletmesini istedi.




#Türkan Şoray
#Koleksiyon
#Fotoğraf
5 yıl önce