|

Unutkan milletiz vesselam

Ekonomik krizle birlikte insanlar arasında başgösteren unutkanlık girderek artıyor. İnsanlar her gün birçok değerli eşyasını İETT otobüslerinde unutuyor.

Yeni Şafak
00:00 - 18/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 20:02 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Ekonomik krizle birlikte, halkın alım gücünün her geçen gün biraz daha azalması insanları unutkan yapıyor. Unutkanlık yüzünden gün geçmiyor ki, önemli bir eşyamızı bir yerde unutmayalım. Tabii ki, İstanbul'da insanların önemli eşyalarını unuttukları mekan ve araçların başında İETT otobüsleri geliyor. Ancak, İETT'de unutulan eşyaları bulmak öyle pek zor değil. Çünkü, İETT araçlarında unutulan bütün eşyalar, kurumun Karaköy'de bulunan 'Kayıp Eşya Bürosu'nda toplanarak listelendikten sonra bilgisayarlara kaydediliyor.



Dişlerini unutanlar da var


İETT'nin 'Kayıp Eşya Bürosu' ziyaret edildiğinde hayrete düşmemek mümktün değil. Büro'nun rafları unutkan yolcuların unuttukları eşyalarla dolu. Unutulan eşyaların arasında ise, takma dişten protez bacağa kadar birçok şeye rastlamak mümkün. İETT'ye bağlı olarak çalışan, 'Kayıp Eşya Bürosu' Müdürü Ali Uzhan, "Bulunan eşyalar, kaybeden kişinin başvurması halinde kendisine iade ediliyor" dedi.


#İETT
#Kayıp Eşya Bürosu
#Ali Uzhan
23 yıl önce