|

Üzerinde kedi gezinen köfteyi çöpe atınca işinden oldu

Çalıştığı iş yerinde havanın sıcak olması sebebiyle bahçeye çıkardığı köftenin üzerinde kedi gören aşçı, 'artık yenilmez' diyerek kilolarca köfteyi çöpe attı. Aşçının, sırf insan sağlığını düşünerek köfteleri çöpe attığını tutanak altına aldıran işveren çılgına döndü ve işçiyi kovdu.

Yeni Şafak
10:10 - 30/03/2018 Cuma
Güncelleme: 10:27 - 30/03/2018 Cuma
IHA
İş Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren aşçı, 8 yıl çalıştığı iş yerinden haksız olarak çıkartıldığını öne sürdü.
İş Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren aşçı, 8 yıl çalıştığı iş yerinden haksız olarak çıkartıldığını öne sürdü.

Aşçılık yapan ve çalıştığı iş yerinde havanın sıcak olması sebebiyle köfteyi bahçeye çıkaran işçinin başına akıl almaz bir olay geldi. Köftenin üstünde kedi gezdiğini gören aşçı kilolarca köfteyi çöpe attı. Mekanın sahibi ise çöpe atılan köftelere nedeniyle çok öfkelenip aşçıyı işten kovdu.

Mahkemelik oldular

Sözleşmesinin işveren tarafından haksız feshedildiğini iddia ederek kıdem ve ihbar tazminatı ile diğer alacaklarının davalılardan tahsiline karar verilmesini talep eden aşçı, köfteleri üzerinde kedi gezindiği için çöpe attığını söyledi. Mahkemede savunma yapan işveren avukatı ise davanın reddine karar verilmesini istedi. Tarafları dinleyen mahkeme, davalının feshinin haksız olduğu gerekçesiyle davanın kabulüne karar verdi.

Mahkeme kararıyla birlikte, üzerinde kedi gezinen köfteyi çöpe atan aşçı, yıllar sonra tazminatına kavuştu.


#İşçi
#Yargıtay
6 yıl önce