|

Yalana dolana Hop Dedik!

Senaryosu bir emniyet amiri tarafından yazılan Hop Dedik Deli Dumrul vizyonda. Yönetmen Oğuz Yalçın, filmde argoya yer vermediklerini belirterek, “Ailece izlenebilecek bir projeye imza attık. Küfür, yatak sahnesi ve argo olmadan da film yapılabileceğini göstermek istedik” dedi.

Orhan Turan
00:00 - 1/04/2011 Cuma
Güncelleme: 23:52 - 31/03/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Yalana dolana Hop Dedik!
Yalana dolana Hop Dedik!

'Küfürsüz komedi' düsturunu ölçü edinen Hop Dedik Deli Dumrul, dün Kayseri ve Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan iki ayrı galayla bugün vizyona girdi. “Yalana, dolana, talana, hırsıza, arsıza, yolsuza, lâine ve haine ve cümle haşerata hop dedik” sloganıyla beyaz perdeye gelen filmin senaryosu Emniyet Amiri Bayram Özbek tarafından yazıldı. Perihan Savaş, Bulut Aras, Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu Orhan Bıyıklı, Atalay Demirci'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tanınmış oyuncunun rol aldığı Hop Dedik, şer şebekesine karşı mücadele eden sıkı arkadaşların duygusal, kimi zaman da macera dolu serüvenlerini anlatıyor

SENARYOSUNU EMNİYET AMİRİ YAZDI

Çekimleri Kayseri'de yapılan film için İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan galadaya siyaset, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim katıldı. 160 kopya ile bugün sinemalarda gösterime giren film Kayseri'de yapılan galada da davetlilerden tam not aldı. Filmin yapımcısı Ali Avcı, ilk defa bir Emniyet Amiri'nin uzun metrajlı bir sinema filminin senaryosunu yazdığını belirterek, “Dünya'da ilk oldu. Bildiğimiz kadarıyla görevde olan bir polisin senaryo yazmışlığı yoktur” dedi.



13 yıl önce