|

Yavuz Bingöl'den Erdoğan açıklaması: Tillahına kadar!

Geçtiğimiz yıllarda siyasi duruşu nedeniyle eleştirilerin hedefi olan ve meslektaşları tarafından dışlanan sanatçı Yavuz Bingöl yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. "Erdoğancı mısın?" sorusunu duyunca "Tillahına kadar" deme güdüsünün oluştuğunu söyleyen Bingöl, "Beni böyle yıpratıp atmaya değer miydi?" diyerek sitem etti.

Yeni Şafak
11:02 - 28/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:11 - 28/07/2018 Cumartesi
Diğer
Yavuz Bingöl
Yavuz Bingöl
Yaptığı açıklamalar nedeniyle zaman zaman tepki çeken türkücü Yavuz Bingöl, yine dikkat çekecek açıklamalarda bulundu. Siyasetle ilgili konularda çok yıpratıldığını söyleyen Bingöl,
"Gazeteci kalkıp da 'Erdoğancı mısın?' diye sorunca benden de 'Tillahına kadar!' deme güdüsü çıkıyor. Bu anlamda kaşıyorum evet. Çünkü politik olamıyorum.
Beni böyle yıpratıp atmaya değer miydi? Benim gibi müzik yolunda insanların gönlüne girmiş bir adama, sanki uzaydan gelmişim, garip bir yaratıkmışım gibi davranmaya değer miydi?" diye konuştu.
8 bin okula piyano ve bağlama

Hürriyet'in haberine göre, okullarda müzik eğitimi verilmesi için Milli Eğitim Bakanı ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen sanatçı Yavuz Bingöl şöyle konuştu:

  • "Kültür ve sanat konusundaki eksiklikleri en yetkili ağız, Cumhurbaşkanı söylüyor. “Bu alanda daha çok çalışmamız lazım” diyor. Güzel girişimler var. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin kurulması şahane oldu. Atatürk Kültür Merkezi’nin yenilenmesi keza öyle. Biz Milli Eğitim Bakanı’mızla güzel bir çalışma yürütüyoruz. Sekiz bin okulun müzik odasına 20 bağlama ve bir piyano koymak istiyoruz. Bu hükümet, ekonomide, köprü ve yol yapımında devasal hizmetler yaptı. Aynısını kültür ve sanat alanında da bekliyorum."

#YAvuz Bingöl
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce