|

Zafer Bayramı’nı millet kutlayacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, bugün tüm yurtta kutlanacak. Kutlamalar, ilklere sahne olacak. Darbecilere karşı milletin kazandığı zaferin ardından tankların geçit görüntüleri olmayacak. Resepsiyonlar iptal edilirken, Erdoğan’ın şehit aileleriyle buluşması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2016 Salı
Güncelleme: 22:47 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bu yıl Zafer Bayramı'nda tanklar kışlalarından çıkmayacak. TSK'nın yeniden yapılandırılması kapsamında Ankara'da 30 Ağustos Geçit Töreni'nde değişikliğe gidildi. Ankara'da kutlamaları, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı organize ediyor. Geçit töreninde askeri araç ve teçhizatlar yer almayacak. Helikopter ve uçakların geçişleri ile Türk Yıldızları'nın gösterileri de iptal. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlamalarda Şeref Tribünü önünden askerler ve sivil lise öğrencileri geçip devlet erkanını selamlayacak. Milli birlik vurgusu öne çıkacak.



ŞEHİTLERE SAYGIDAN RESEPSİYON İPTAL


Yıllarca Genelkurmay Başkanı'nın yaptığı, son birkaç yıldır Başkomutan sıfatıyla Cumhurbaşkanı evsahipliğinde düzenlenen resepsiyon yapılmayacak. İstanbul Valiliği de resepsiyonun şehitlere saygıdan dolayı iptal edildiği duyurdu. Kutlamalarda şehit yakınlarına özel ilgi gösterilecek. Başkomutan olarak kutlamaları kabul edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit yakınlarıyla da yemekte buluşacağı belirtiliyor.



CHP'DEN ZAFER YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ


CHP ise büyük 30 Ağustos yürüyüşü düzenleyecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı yürüyüş saat 18.30'da Kızılay'dan başlayacak ve Anıtkabir'de sona erecek. İstanbul'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda bazı sivil toplum kuruluşları Tünel'den Taksim'e bir yürüyüş gerçekleştirecek.


#30 Ağustos
#Zafer Bayramı
#Türk Yıldızları
8 yıl önce