|

Jinekomasti Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Hastaneden ayrılıp eve döndükten sonraki iyileşme sürecinde; sürekli yatmanız gerekmez.

Yeni Şafak
14:02 - 15/03/2017 الأربعاء
Güncelleme: 11:58 - 24/03/2017 الجمعة
Diğer
estetik
estetik

ameliyatı geçirdiyseniz; ameliyatın hemen ardından eğer ameliyatınız genel anestezi ile yapılmışsa kendinize geldiğinizde odanızda olursunuz. Genel anestezinin etkisiyle kendinize geldiğinizde ağrı hissetmezseniz. Üzerinizde ki uyku sersemliğini bir kaç saatte atarsınız. Bu bir kaç saat sonrasında kendinizi iyi hissediyorsanız ayağa kalkmaya, dolaşmaya başlayabilir; sıvı gıdalarla beslenebilirsiniz. Doktorunuzun ameliyat günü veya ertesi gün yapacağı kontrol ile olumsuz bir durum yoksa taburcu edilirsiniz. Eğer ameliyatınız lokal anestezi ile yapıldıysa, ameliyat sonrasında 1-2 saatlik bir istirahat sürecinden sonra hemen taburcu olursunuz.



Hastaneden ayrılıp eve döndükten sonraki iyileşme sürecinde; sürekli yatmanız gerekmez. Vücudunuzu zorlamamak kaydıyla kendi ihtiyaçlarını görebilirsiniz. Size verilmiş olan ağrı kesicilerin etkisiyle rahatsız olunacak derece ağrı hissetmez, çok hafif ağrılar hissedersiniz. Bu ağrılar da yaşamınızı etkileyecek, dayanılamayacak düzeyde değildir. Bazı bireyler eve döndüklerinde çok hafif ağrılarından kaynaklı ağrı kesiciye ihtiyaç duymazlar ve iyileşme sürecinin tamamlandığını düşünürler. Ağrı kesici kullanımı kişiden kişiye değişebilir ancak doktorunuzun vermiş olduğu antibiyotiğin yedi gün boyunca düzenli kullanılması oldukça önemlidir. Ağrınız olmadığı zaman hemen iyileşme süreci bitmez, vücudunuz içinde bir iyileşme süreci vardır. Bu süreçte antibiyotik oldukça önemlidir. Çünkü antibiyotiğinizi düzenli kullandığınızda; yaraların mikrop kapması ve iltihaplanması önlenmiş olur. Böylece vücudunuz için gerekli iyileşme sürecini de hem rahat atlatır hem de yaralarınızla ilgili problemler yaşamazsınız.



Taburcu olduktan sonraki ikinci gün; duş alabilirsiniz. Ayrıca ikinci günden sonra mutlaka her gün duş almanız; vücudunuzun temiz olması dolayısıyla yaralarınızın mikrop kapmaması açısından oldukça önemlidir.



Sonraki günlerde; kendinizi iyi hissediyorsanız dışarıya çıkabilir, günlük yaşantınıza ve iş yaşantınıza kendinizi zorlamamak kaydıyla dönebilirsiniz. Taburcu olduktan sonraki 7 günlük sürecin sonunda kontrole gitmelisiniz. Bu kontrolde iyileşme süreciniz, herhangi bir problem yaşayıp yaşamadığınız ve yaraların durumu değerlendirilir.



Ameliyat sonrasında gözünüze çarpan morarmalar, şişlikler, sertlik duygusu normaldir. Hepsi 1-2 hafta içerisinde geçer. Ameliyat sonrasında göğsünüzde bulunan şişlikler sizi göğsünüzün görüntüsü açısından rahatsız edebilir. Ancak göğsünüzün asıl görüntüsü şişlikler indikten sonra ortaya çıkacaktır.



FBM Tıp Merkezi gibi kendini estetik konusunda ispatlamış sağlık merkezimizde jinekomasti ameliyatının yanı sıra,

, saç ekimi, lazer uygulamaları,

gibi birçok operasyonu uzman kadromuz sayesinde güven ile yaptırabilirsiniz.





#sağlık
#FBM Tıp Merkezi
#estetik
٪d سنوات قبل