|

Koronavirüsü Türkiye'de yendi: ABD’de olsa 50 bin dolar öderdim

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Özgür Çengel de koronavirüsü yenenlerden biri oldu. 10 yıl ABD’de yaşadığını belirten Çengel, “Bu hastalığa Amerika’da yakalansam en az 50 bin dolarım gidecekti, ama Türkiye’de tek kuruş ödemedim. Devlet hastanesinde dört dörtlük tedavi oldum” dedi.

Yasemin Asan
02:00 - 13/04/2020 Pazartesi
Güncelleme: 20:16 - 12/04/2020 Pazar
Yeni Şafak
Özgür Çengel
Özgür Çengel

İstanbul Ticaret Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Çengel, koronavirüsü yenerek taburcu olan ilk 26 kişiden biri oldu. Prof. Çengel, 19 Mart tarihinde yüksek ateş ve öksürük şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu, yapılan testlerinin pozitif çıktığını söyleyerek, “Kartal Devlet Hastanesi’ne gittim. Bana korona tedavisine başladılar. Daha çok sıtma ve zatüre tedavisi uygulandı. Tedavide kendimi şansı görüyorum. Çünkü ben sigara alkol kullanmam, sporumu yaparım, kronik bir rahatsızlığım da yok. Bir hafta bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye yönelik yoğun serum ve antibiyotik ilaçlar verildi” dedi.

Çok güzel bir tedavi gördüğünün altını çizen Prof. Çengel, şunları söyledi:

İMMÜN PLAZMA
İÇİN BAĞIŞÇI OLDU

Taburcu olup eve geldikten sonra hiç dışarı çıkmadığını vurgulayan Çengel, “Alışverişi internetten veriyorum. Online derslerimi anlatıyorum. Evdeyiz, açıkçası dışarı çıkmaya korkuyorum. Çünkü o hastane ortamını görünce dışarı çıkmak istemiyorum. Evde kalalım. 250-300 kilo olalım ama evden çıkmayalım. Dışarıda ne beklediğini bilmiyoruz. Elimizde olanlara şükretmemiz gerekiyor” diye konuştu. Virüsün tedavisinde kritik öneme sahip olan ‘immün plazma’ tedavisi için gönüllü plazma bağışçısı olduğunu söyleyen Çengel,”Koronadan tedavi görenleri düzenli arıyorlar. İl sağlık müdürlüğü düzenli olarak arıyor ‘Nasıl oldun’, ‘Ateşin var mı’ gibi sorular ile takip ediliyorum” ifadesini kullandı.

#Koronavirüs
#Plazma
#Bağış
#ABD
#Türkiye
4 yıl önce