|

Mersin Seçim Sonuçları 2024 - Mersin Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Mersin Oy Oranları Sonuçları

Yeni Şafak’ın 31 Mart 2024 tarihindeki Mersin yerel seçim sonuçlarına göre, Mersin il ve ilçelerindeki belediye başkanlığı seçim sonuçları, partilerin aldıkları oy oranları, açılan sandık yüzdeleri, geçerli ve geçersiz oy sayıları gibi detaylar, seçimlerle ilgili kapsamlı bilgiler sunuluyor. 2024 yerel seçim sonuçları ile Mersin büyükşehir belediye başkanı kim oldu, seçimi kim, hangi parti-aday kazandı? sorusunun cevabı netlik kazanıyor. İşte Mersin 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları sorgulama sayfası...

13:40 - 31/03/2024 воскресенье
Güncelleme: 12:06 - 27/03/2024 среда
Yeni Şafak
Mersin Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Mersin Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Yeni Şafak’ın Mersin yerel seçim sonuçları sayfası, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen seçimlerde kazanan belediye başkanını, adayların aldıkları oy sayıları ile il ve ilçe genel meclisi üyelerinin dağılımını detaylı bir şekilde sunuyor. Mersin
sayfamız seçime katılım oranı, toplam seçmen sayısının yanında kullanılan oy bunun yanda geçerli oy detaylı olarak görülmekte. Mersin 2024 yerel seçim sayfasıyla aynı zamanda belediye meclisi ile il genel meclis üye dağılımı grafiği netleşirken, Mersin ilçeleri seçim sonuçlarını ayrı ayrı analiz ederek, hangi ilçede hangi partinin adayının kazandığını, adayların oy dağılımlarını görme olacağı sunuyor.

Mersin Seçim Sonuçları 2024

31 Mart Mersin yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin tamamlanmasının ardından belli olmaya başlayacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Mersin
, adayların ve partilerin oy oranları ile 31 Mart 2024 yerel seçim sonucuna göre Mersin büyükşehir belediyesini kim kazandı, belediye başkanı kim oldu? sorusun cevabı da netlik kazanacak.

Mersin Belediye Başkanı Adayları 2024

  • Serdar Soydan MHP
  • Vahap Seçer CHP
  • Mahmut Bülent Özkan İYİ Parti
  • Soner Çontar SP
  • Emrah Küçükkapdan DSP

Mersin 2024 yerel seçim sonuçları adayların oy oranları

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Mersin'de MHP adayı Serdar Soydan, CHP adayı Vahap Seçer ne kadar oy aldığı, adayların oy oranları, anlık oy dağılımları ile belediye meclisi seçim sonuçları ile AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, DEM, Yeniden Refah Partisi olmak üzere seçime katılan partilerin kazandıkları meclis üyesi sayılarına Yeni Şafak seçim sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

Mersin seçim sonuçları belediyeyi hangi partinin adayı kazandı?

Mersin seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP'nin adayı Vahap Seçer %45,1 oy oranı ile Mersin belediye başkanı seçilmişti. MHP'nin adayı Hamit Tuna ise oyların %41'ini almıştı.

Serdar Soydan kimdir?

Serdar Soydan, 16 Ağustos 1980'de Mersin'de doğdu.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Soydan, aynı üniversitede "Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi" alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Soydan, gümrük müşaviri olarak başladığı iş hayatını eğitim alanındaki yatırımlarla sürdürdü. Milliyetçi Hareket Partisinde il ve ilçe başkanlıkları yapan Soydan, evli ve 2 çocuk babası.

Vahap Seçer kimdir?

Vahap Seçer, 5 Ekim 1963'te Mersin'in Tarsus ilçesinde doğdu.

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra kurduğu işletmeyle tarımsal üretim, sanayi ve ticaret alanlarında yatırım gerçekleştiren Seçer, 23. ve 24. dönemde CHP Mersin Milletvekili olarak görev yaptı.

CHP adayı Seçer, 31 Mart 2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Vahap Seçer, evli ve 2 çocuk babası.

Partilerin oy pusulasındaki yerleri

Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle;

1 - AK Parti

2- İYİ Parti

3 - Sol Parti

4 - Büyük Birlik Partisi

5 - Memleket Partisi

6 - Anavatan Partisi

7 - DSP

8 - Yeniden Refah Partisi

9 - DEM Parti

10 - Türkiye Komünist Partisi (TKP)

11 - Anadolu Birliği Partisi

12 - Zafer Partisi

13 - Halkın Kurtuluş Partisi

14 - Türkiye Komünist Hareketi

15 - Bağımsız Türkiye Partisi

16 - Gelecek Partisi

17 - Yeni Türkiye Partisi

18 - CHP

19 - Emek Partisi

20 - HÜDA-Par

21 - Hak ve Özgürlükler Partisi

22 - Ocak Partisi

23 - Adalet Birlik Partisi

24 - Demokrat Parti

25 - Güç Birliği Partisi

26 - Millet Partisi

27 - Milli Yol Partisi

28 - Adalet Partisi

29 - Genç Parti

29 - Aydınlık Demokrasi Partisi

30 - MHP

31 - TİP

32 - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Parti)

33 - Saadet Partisi

34 - Vatan Partisi

Mersin hakkında

Mersin, Türkiye'nin güneyinde, Akdeniz kıyısında yer alan büyük ve önemli bir liman şehridir. Tarihi, kültürel dokusu, doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeliyle dikkat çeken Mersin, aynı zamanda Türkiye'nin önemli tarım, ticaret ve sanayi merkezlerinden biridir. Zengin tarihî geçmişi, çok çeşitli kültürlerin izlerini taşıyan yapıları ve doğal güzellikleri ile hem yerli hem de yabancı turistler için cazip bir destinasyondur.

Tarih ve Kültür

Mersin ve çevresi, Neolitik Çağ'dan itibaren birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Hititler, Asurlular, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok büyük imparatorluk ve medeniyet bu bölgede varlık göstermiştir. Yumuktepe Höyüğü, şehrin yaklaşık 9 kilometre batısında yer alır ve bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden biridir.

Turizm ve Doğal Güzellikler

Mersin, uzun sahil şeridi, berrak denizi, geniş kumsalları, antik kentleri ve doğal güzellikleri ile ünlüdür. Kızkalesi, Erdemli'nin batısında, deniz üzerindeki bir adada yer alan tarihî bir kaleye ev sahipliği yapar ve popüler bir turizm noktasıdır. Ayrıca, Tarsus şehri, Aziz Paul'un doğum yeri olarak bilinir ve tarihî Tarsus Evleri, Kleopatra Kapısı, Aziz Paul Kuyusu gibi birçok önemli tarihî yapıya sahiptir.

Ekonomi

Mersin, Türkiye'nin en büyük limanlarından birine ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Bu liman, hem Türkiye'nin dış ticaretinde hem de Akdeniz'deki deniz taşımacılığında kritik bir role sahiptir. Tarım da şehrin ekonomisinde önemli bir yer tutar; narenciye, muz, zeytin ve zeytinyağı başta olmak üzere birçok tarım ürünü bölgede yetiştirilir.

Gastronomi

Mersin mutfağı, Akdeniz ve Orta Doğu mutfaklarının etkisi altında çeşitli ve zengin lezzetlere sahiptir. Tantuni, şehrin en meşhur yemeklerinden biridir. Ayrıca cezerye (havuç bazlı bir tatlı), kerebiç (muskatlı bir tatlı) ve şalgam suyu gibi yöresel lezzetler de dikkat çeker.

#Mersin seçim sonuçları
#Mersin yerel seçim seçim sonucu
#Mersin seçim sonuçları 2024
#Mersin oy oranı
#Mersin oy sonuçları
1 месяц назад