|

Muğla Seçim Sonuçları 2024 - Muğla Yerel Seçim Sonucu 31 Mart - Muğla Oy Oranları Sonuçları

Muğla seçim sonuçları açıklanıyor. Türkiye 31 Mart Pazar günü büyükşehir belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyeti belirlemek için sandık başına gidiyor. YSK seçim takvimine göre seçim için saat 17.00'ye kadar oy kullanılacak. Oy kullanımı bittiğinde oy sayım işlemi başlayacak. Muğla'da hangi aday önde, kim kazandı? Muğla 2024 yerel seçim sonuçları anbean Yenişafak'ta olacak.

09:16 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:23 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Muğla Seçim Sonuçları
Muğla Seçim Sonuçları
Muğla seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Muğla ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Muğla seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre
, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Muğla seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

Muğla Yerel Seçim Sonucu 31 Mart Oy Oranları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Muğla 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Muğla belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.

2024 Yerel Seçim Muğla Belediye Başkanı Adayları

  • AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aydın Ayaydın
  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras
  • İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Metin Ergun
  • Yeniden Refah Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Melih Tatlıcı

Muğla 2019 Yerel Seçim Sonuçları

2019 Yerel seçimlerinde AK Parti'nin belediye başkanı adayı Mehmet Nil Hıdır %28,4 oy oranı aldı. CHP'nin belediye başkanı adayı Osman Gürün %36,0 oranında oy aldı.

Muğla'nın İlçeleri

Bodrum

Marmaris

Fethiye

Milas

Datça

Ortaca

Dalaman

Köyceğiz

Ula

Yatağan

Kavaklıdere

Seydikemer

Menteşe

Yerkesik

Muğla Hakkında

Muğla, Türkiye'nin Ege Bölgesi'nde bulunan ve sahil şeridiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve turistik cazibe merkezleriyle dikkat çeker. Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye gibi tatil beldeleri, dünya çapında ün kazanmıştır. Muğla'nın tarihi geçmişi zengindir ve birçok medeniyetin izlerini barındırır. Şehirde antik kentler, tarihi kaleler, müzeler ve doğal parklar gibi birçok turistik mekan bulunur. Tarım ve turizm, Muğla'nın ekonomisinin temelini oluştururken, yörede zeytin, incir, keçi ve sığır yetiştiriciliği de yaygındır. Ayrıca Muğla, üniversite şehri olmasıyla da bilinir ve genç nüfusunun yanı sıra canlı bir kültürel ve sosyal yaşama sahiptir.



#Muğla seçim sonuçları
#Muğla yerel seçim seçim sonucu
#Muğla seçim sonuçları 2024
#Muğla oy oranı
#Muğla oy sonuçları
1 ay önce