|

2021 ÖSYM EKPSS tercih sonuçları açıklandı

Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek üzere tercihleri alınan EKPSS’de sonuçlar merakla bekleniyordu. 13-19 Ocak tarihlerinde tercihleri alınan EKPSS sonuçları beklenen son dakika açıklaması ÖSYM'den geldi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre EKPSS yerleştirme sonuçları erişime açıldı.

15:17 - 26/01/2021 Salı
Güncelleme: 15:24 - 26/01/2021 Salı
Diğer
ÖSYM EKPSS tercih sonuçları için geri sayım başladı
ÖSYM EKPSS tercih sonuçları için geri sayım başladı

EKPSS için gözler tercih sonuçlarına çevrildi. Sonuçların açıklanmasını bekleyen adaylar için son dakika açıklaması geldi. Adaylar ÖSYM internet sitesi üzerinden EKPSS tercih sonuçlarını öğrenebilecekler.

EKPSS tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Aşağıdaki bağlantı üzerinden ÖSYM üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifrenizle birlikte sonuçları öğrenebilirsiniz.

ÖSYM'den EKPSS tercih sonuçları açıklaması

13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında yayımlanan 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzunda belirtilen kurallara göre Kılavuzda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyi kadrolarına, engelli kamu personeli yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 26 Ocak 2021 tarihinde saat 15.05’ten itibaren ÖSYM’nin
internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebileceklerdir.

EKPSS NEDİR?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı veya kısa adıyla EKPSS, resmî gazetede yer alan "Özürlü" tanımı yerine "engelli" ibaresinin kullanılması hükmüne göre ; ÖSYM 2014 sınavlar takviminde ÖMSS tanımı yerine Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) tanımı resmî olarak kullanılmıştır.

Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS), özürlü (engelli) statüsündeki lise ve üniversite mezunlarının atama amacıyla tabi tutulduğu sınav.

3 Ekim 2011 tarihli ve 28073 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, bu sınav ortaöğretim, ön lisans veya lisans diplomasına sahip olan özürlüler için eğitim durumları ve özür gruplarına göre hazırlanan sorularla ve sınava girecek kişilerin ulaşabilirlik şartları göz önüne alınarak yapılır.

Belirtilen eğitim seviyesi dışında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 41 inci maddesine göre asgari eğitim şartını sağlayanlar, kura sistemiyle alınır.

Sınav veya kura sonucunda yerleştirme yapılacak olan kurum tarafından oluşturulan 5 kişilik bir komisyon kişinin fiziki engel durumunu, yapacağı işin fiziki gerekliklerine uygun olup olmadığı yönünden değerlendirir, sınavda yüksek puan almış olmak tek başına atama için hak sağlamaz.

#EKPSS
#EKPSS tercih sonuçları
#ÖSYM
3 yıl önce