|

Sakarya’da yarın okullar tatil mi? Sakarya Valiliğinden 9 Ocak tatil açıklaması!

Yarın Sakarya'da okullar tatil mi? öğrenciler ve veliler tarafından merak konusu. Marmara Bölgesini esir alan kar yağışı Sakarya'da hayatı olumsuz etkiledi. Sakarya'da etkili olan kar yağışı sonrası Sakarya Valiliğinden (9 Ocak Pazartesi) yarın okulların tatil olup olmadığına dair açıklama geldi.

Yeni Şafak
18:40 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 18:46 - 8/01/2017 Pazar
IHA

Sakarya'da yarın (9 Ocak) okullar tatil mi? Sakarya'da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi. Cuma gecesinden beri etkisini arttırarak yağan kar yağışı sonrası Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek olumsuz hava koşulları nedeniyle 9 Ocak pazartesi günü il genelinde tüm okulların bir gün süreyle tatil edilmesi kararını verdi.





Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde, yüksek kesimlerde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Sakarya'da Cuma gecesi başlayan yoğun kar yağışının ardından kent beyaza büründü. Yoğun kar yağışı sonrasında şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Sabah evlerinden çıkarak işe gitmek isteyen vatandaşlar, kar yağışı sebebiyle zorlandı. Kimisi karla kaplı araçlarını temizlemeye çalışırken, kimi vatandaşlar da karın keyfini çıkardı. Belediye ekiplerinin gece boyunca çalıştıklarını ifade eden Halime Özden, “Cuma gününden beri yağan ve tüm ülkede etkili olan kar yağışı Sakarya'da da etkisini gösterdi. Şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmuştur. Şehir merkezinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Etkili olan kar yağışı sonrasında Adapazarı Belediyesi de çalışmalarını devam ettiriyor. Kar küreme çalışmaları, tuzlama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.



Sakarya'da yarın okulların tatil olup olmadığına dair Sakarya Valiliğinden yapılan resmi açıklamayı haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel Sakarya yerel haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebillirsiniz.




#Sakarya hava durumu
#Sakarya'da yarın okullar tatil mi?
#Okullar tatil mi?
#Sakarya Valiliği
#Sakarya
7 yıl önce