|

DSP Temizel dedi

DSP'nin İstanbul Büyükşehir adayının Maliye Bakanı Zekeriya Temizel olduğunu açıklayan Başbakan Ecevit, kendisinin de İstanbul'dan aday olacağını açıkladı

.
00:00 - 22/02/1999 Pazartesi
Güncelleme: 17:56 - 7/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
DSP Temizel dedi
DSP Temizel dedi

Ankara- DSP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Maliye Bakanı Zekeriya Temizel olarak belirlendi. Başbakan Bülent Ecevit, Temizel'in yerel yönetim deneyimi olan ve İstanbul'un sorunlarını iyi bilen bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Bu adaylığın İstabullu yurttaşlarımız tarafından gereğince değerlendirileceğini sanıyoruz. Kazanması Türkiye için her bakımdan yararlı olacaktır" dedi. DSP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek Maliye Bakanı'nın adaylığını açıklayan Ecevit, Temizel'e kendisinin öneride bulunduğunu söyledi. Ecevit, "Sayın Temizel, yalnız maliye ve ekonomide değil, yerel yönetimler konusunda da deneyimli ve bilgi sahibidir. İstanbul'un sorunlarını da yakından bilmektedir" dedi. Kendisine verilen görevden onur duyduğunu belirten Zekeriya Temizel, İstanbul'da uzun yıllar yaşadığını ve bu kentin sorunlarından kopmadığını söyledi. Temizel, "Bu dünya kentine tüm birikimimle hizmet etmek benim sorumluluğumdu. Şimdi bu sorumluluğu yerine getirme olanağı doğdu" diye konuştu. İstanbul'un hem Türkiye, hem de dünya için çok değerli olduğuna dikkat çeken Temizel, "Tüm İstanbulluların kendileri için neyi gerçekleştirmeye çalıştığımızı anlayacağından ve 18 Nisan günü bu sorumluluğu oyları ile paylaşacaklarından kuşkumuz yok" dedi.

Yeni Maliye Bakanı Çağan

Bülent Ecevit, Temizel'in istifa etmesinden sonra Maliye Bakanlığı görevine kimin atanacağının sorulması üzerine, "Görevi Sayın Çağan'a vermeyi düşünüyorum" dedi. Ecevit, adayları nasıl bir yöntemle belirlediklerine ilişkin bir soruya da, "Örgütün de nabzını yoklayarak merkez yoklaması yapıyoruz" karşılığını verdi. Başbakan Ecevit, ANAP'ın Saadettin Tantan'ı aday göstermemesinin Temizel'in belirlenmesine etki edip etmediğine ilişkin bir soru üzerine arada bir bağlantının olmadığını söyledi. Bülent Ecevit, kendi adaylığıyla ilgili bir soruya karşılık ise "Ben İstanbul adayıyım" dedi.


25 yıl önce