|

Ramazan ayı birleştiricidir

“Ramazan geldi hoş geldi, evlere şenlik geldi, dün herkes oruç idi, iftar yemeği yendi” manisinde olduğu gibi Ramazan geldi ve evlerimize huzur getirdi.

Yeni Şafak
10:00 - 6/06/2017 Salı
Güncelleme: 10:31 - 6/06/2017 Salı
Diğer
Ramazan ayı birleştiricidir.
Ramazan ayı birleştiricidir.

Büyük bir özlemle beklediğimiz Ramazan ayı, bizlere huzur veren havasıyla bir buçuk hafta önce geldi. On bir ayın sultanı, gelir gelmez manevi bir iklim havası oluşturdu. Bütün bir yıl boyunca özlediğimiz birçok güzelliğe de kavuşmuş olduk.

Özlem duyuyoruz

Koca bir yıl boyunca belki de birçoğumuz maaile bir masanın etrafında güzel bir akşam yemeği yiyemiyoruz. Ramazan ayı vesilesiyle, hem iftarda hem de sahurda güzel yemeklere keyifli aile sohbetleri de eşlik ediyor.



Sofra duaları

Teknoloji geliştikçe, aile fertlerinin birbirine ayırdığı zaman da en aza iniyor. Bir arada yemek yenilmesi unutulduğu gibi hep birlikte yapılan sofra duaları da azalıyor. Ramazan ayında, tüm aile ve konuklar hep birlikte dualarını edip oruçlarını açabiliyor.



Misafirsiz iftar olmaz

Birçok ailenin sofrası neredeyse 30 gün boyunca misafirsiz kurulmuyor.



Yüreklerimizi açıyoruz

Yalnızca soframızı değil, ihtiyacı olanlara yüreklerimizi de Ramazan vesilesiyle açıyoruz.



Maddi-manevi destek

Yardıma ihtiyaç duyanlara hem maddi hem manevi destek olmaya çalışıyoruz.



O, hadisi unutmamalıyız

Peygamber efendimiz (sav) bir hadisinde “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” ifadesini kullanmıştır. Peygamber efendimizin bu sözünden yola çıkarak, öncelikle etrafımızda muhtaç olanlara yardım etmeliyiz.



Müslümanlara destek olmalıyız

“Doğuda bir Müslümanın ayağına diken batsa, Batıdaki Müslümanın onun acısını yüreğinde duyması gerekir” hadisi de bize önemli bir yol göstericidir. Yalnızca Ramazan ayında değil, imkanımız el verdiğince tüm Müslümanlara yardım etmeliyiz.



El uzatmalıyız

Birçok Müslüman kardeşimizin iftar ve sahur yapacak ne yiyecekleri ne de suları var. Bunları düşünüp hem halimize şükretmeli hem de sıkıntıda olanlara el uzatmalıyız.








#Ramazan
#İftar
#Yardım
#Bağış
#Sadaka
7 yıl önce