|

Rusya Türkiye maç özeti ve golleri! Video galeri

UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup 3'üncü maçında Türkiye deplasmanda karşılaştığı Rusya'ya 2-0 yenildi. Bu skorun ardından ise Türkiye 3 puanda kaldı. İşte kaçıranlar veya yeniden izlemek isteyenler için Rusya Türkiye maç özeti.

Yeni Şafak
09:31 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:47 - 15/10/2018 Pazartesi
DHA
​UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup 3'üncü maçında Türkiye deplasmanda karşılaştığı Rusya'ya 2-0 yenildi
​UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup 3'üncü maçında Türkiye deplasmanda karşılaştığı Rusya'ya 2-0 yenildi
UEFA Uluslar B Ligi 2'nci Grup 3'üncü maçında Türkiye, deplasmanda Rusya'ya 2-0 mağlup oldu. Ev sahibi Rusya'ya galibiyeti getiren golleri 20'nci dakikada Neustadter ve 78'inci dakikada Cheryshev kaydetti. Bu sonucun ardından Rusya puanını 7'ye yükseltirken, Türkiye 3 puanda kaldı. İşte maçın geniş özeti ve golleri.

Maça ait önemli dakikalar

17'nci
dakikada Rusya tehlikeli geldi. Sağ kanattan gelişen atakta Fernandes ortaladı. Arka direkteki Dzyuba'nın kafa vuruşu kaleci Sinan Bolat'ta kaldı.

20'inci
dakikada kullanılan kornerde top Dzhikia'nın önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda top direkten döndü. Dönen topta Neustadter meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

36'ncı
dakikada Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Mahmut'un şutu farklı şekilde auta gitti.

45'inci
dakikada Okay'ın uzak mesafeden yaptığı vuruş kalenin üstünden dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Rusya'nın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

56'ncı
dakikada hızlı gelişen Rusya atağında Ionov'un ortasında Dzyuba'nın kafa vuruşu az farkla auta gitti.

61'inci
dakikada Zeki Çelik'in sağ kanattan yaptığı ortada top Neustadter'den sekip Cenk'in önüne düştü. Cenk'in vuruşunda top kaleci Guilherme'de kaldı.

62'nci
dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun uzak mesafeden şutu auta gitti.

66'ncı
dakikada Hakan'ın kullandığı serbest vuruşta top sol kanada açıldı. Çağlar'ın ortasında Rusya savunmasına çarpan topu kaleci Guilherme topu sonda çelmeyi başardı.

78'inci
dakikada Rusya farkı ikiye çıkardı. Kaleci Guilherme'nin başlattığı atakta Golovin çizgiden içeri çevirdi. Cheryshev'in gelişine yaptığı vuruş ağlara gitti.

83'üncü
dakikada Cenk Tosun'un sol ayağıyla yaptığı vuruş kaleci Guilherme'de kaldı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Türkiye deplasmanda Rusya'ya 2-0 mağlup oldu.

TÜRKİYE'YE YOĞUN DESTEK

A Milli Takım'ın Fişt Stadı'nda Rusya'ya konuk olduğu mücadelede Türk taraftarlar stadyumdaki yerlerini aldı. Azerbaycan, Gürcistan, Türkmenistan, Dağıstan, Acaristan, Abhazya ve Kazakistan'dan gelen çok sayıda Türk asıllı futbolsever karşılaşmaya akın etti. Türkiye'ye ayrılan biletler kısa süre içerisinde biterken, 1100 ruble olan biletlerin karaborsada 5 bin rubleye satılması dikkat çekti.

STAT: Fişt Olimpiyat

HAKEMLER: Pawel Raczkowski, Michal Obukowicz, Radoslaw Siejka

RUSYA: Guilherme - Mário Fernandes, Neustadter, Dzhikia, Kudryashov, Gazinski, Zobnin, Ionov (Dk. 82 Kambolov), Golovin (Dk. 90 1 Poloz), Kuzyaev (Dk. 71 Cheryshev), Dzyuba

TÜRKİYE: Sinan - Zeki Çelik, Serdar Aziz, Çağlar, Hasan Ali (Dk. 75 Ömer Bayram), Mahmut (Dk. 62 Berkay), Okay, Cengiz, Oğuzhan (Dk. 84 Yunus), Hakan, Cenk

GOLLER: Dk. 20 Neustadter, Dk. 78 Cheryshev (Rusya)

SARI KARTLAR: Hasan Ali, Cenk Tosun (Türkiye) - Golovin (Rusya)


Lucescu: “Böyle olacağını biliyorduk”

A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi 2. Grup 3. maçında deplasmanda Rusya’ya 2-0 mağlup oldu. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Mircea Lucescu, “Rusya daha güçlüydü. Beklediğimiz futbolu oynadılar, böyle olacağını biliyorduk” dedi.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Rusya daha güçlüydü, bu gerçek. Beklediğimiz futbolu oynadılar, biliyorduk böyle olacağını. Duran toplar, kontra ataklar, bunu biliyorduk. Beklemediğimiz bir anda kontra ataktan golü yedik. İlk golde de inanılmaz bir hatadan faydalandılar. Zannediyorum daha fazla pozisyon da olmadı" dedi.

Rakiplerinin daha tecrübeli olduğunu belirten Lucescu, “Rusya’da 2 yıl boyunca aynı ekip oynadı, daha tecrübeliler. Bütün oyuncular kendi takımlarında da ilk 11 oynayan oyuncular. Mehmet Topal ve Emre Akbaba gibi iki önemli oyuncumuz sakattı. Görüyoruz ki, Rusya’nın tüm oyuncuları bizimkilerden fazla koşuyor” şeklinde konuştu.

#Rusya
#Türkiye
#Maç özeti
6 yıl önce