|

31 Mart 2024 İzmir Seferihisar Yerel Seçim Sonuçları

Yerel seçim sonuçlarında İzmir Seferihisar Belediyesini hangi parti kazandı ve Seferihisar Belediye başkanı kim oldu? sorusu bu ilçede oturanlarca merak konusu. 46.337 seçmen sayısının olduğu Seferihisar yerel seçim sonuçları, Seferihisar belediyesini kim kazandı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri nedeniyle araştırılıyor. İşte Seferihisar ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları.

14:05 - 31/03/2024 الأحد
Güncelleme: 13:09 - 26/03/2024 الثلاثاء
Yeni Şafak
Seferihisar yerel seçim sonuçları 2024
Seferihisar yerel seçim sonuçları 2024
Seferihisar yerel seçim sonucu, Seferihisar ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. İzmir’in ilçelerinden biri olan Seferihisar’da belediyeyi kim kazandı, Seferihisar belediye başkanı kim oldu? Seferihisar hangi partide? soruları 46.337 seçmenin olduğu ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte İzmir Seferihisar
na ilişkin detaylar.

SEFERİHİSAR YEREL SEÇİM SONUÇLARI 31 MRT 2024

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Seferihisar 2024 seçim sonuçları, partilerin ve adayların oy oranları ile 2024 yerel seçiminde Ödemiş belediyesini kim kazandı? sorusun cevabı netlik kazanmış olacak.


SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI - 31 MART 2024

  • Ahmet Aydın AK Parti
  • İsmail Yetişkin CHP
  • Erman Çıkar İYİ Parti
  • Canan Kılıç DEM
  • Zehra Çakar SP

YEREL SEÇİM 2024 İZMİR İLÇE SONUÇLARI YENİŞAFAK SEÇİM SAYFASI ÜZERİNDEN ANLIK ANLIK ÖĞRENİN

Vatandaşlar, Ankara seçim sonuçları 2024 ne oldu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni kim, hangi aday kazandı? soruların cevabı YKS’nın seçim yasaklarını kaldırır kaldırmaz 31 Mart 2024 yerel seçim sonuçlarını Yenişafak seçim sayfamızdan anlık olarak öğrenmiş olacak.

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

Seferihisar seçim sonuçlarına göre 2019’da yapılan yerel seçimlerde CHP’nin adayı İsmail Yetişkin %54 oy oranı ile Seferihisar belediye başkanı seçilmişti.

SEFERİHİSAR’DA HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALDI?

2019 yerel seçim sonuçlarına göre Seferihisar’da partilerin aldıkları oy oranları şu şekilde:

CHP %54

AK Parti %44,2

DP % 0,6

SP % 0,6

Ahmet Aydın kimdir?

Ahmet Aydın, 1979 yılında Trabzon’un Of ilçesinde doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimlerini Seferihisar’da tamamlayarak 2002 yılında Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde Yabancı Dil ve İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Aydın, 2007 yılından itibaren “proje ve inşaat” sektörlerinde kendi şirketinde faaliyet göstermektedir.

2007’de Seferihisar Karadenizliler Derneği, 2013’te Seferihisar Genç İşadamları Derneği’nde Genel Sekreterlik görevlerinde bulundu. 2018-2019 yılları arasında AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı’nda AR-GE görevinde bulunarak, 2019-2023 yılları arasında AK Parti Seferihisar İlçe Başkanlığı’nı üstlendi. Ankara ile Seferihisar arasında köprü kurarak, AK Parti Genel Merkezi ve İzmir Milletvekilleri ile işbirliği içinde ilçedeki sorunların çözümüne odaklandı. İyi derecede İngilizce bilen Aydın, evli ve üç çocuk babasıdır.

İsmail Yetişkin kimdir?

İsmail Yetişkin, 1976 yılında Seferihisar’da doğdu. Çocukluğundan itibaren aktif olarak siyasetin içinde yer aldı. Siyasi hayatına Cumhuriyet Halk Partisi’nde başlayan Yetişkin Seferihisar Asil Nadir Lisesi’nden mezun olduktan sonra 27 yıl boyunca partide bilfiil Gençlik Kolları ve İlçe Başkanlığı görevlerini sürdürdü.

Aktif iş hayatına tarım ve ticaretle başlayan İsmail Yetişkin uzun yıllar Seferihisar’ın simgesel yeri Dutlaraltı’nda esnaflık yaparak iş hayatına devam etti.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda %52’lik oyla Seferihisar Belediye Başkanlığı’na seçilen İsmail Yetişkin evli ve iki çocuk babasıdır.

İzmir Seferihisar ilçesinin tarihi, coğrafi, mahalleleri genel bilgileri

İzmir'in güneyinde yer alan Seferihisar ilçesi, tarihi, doğal güzellikleri ve plajları ile ünlü bir turizm bölgesidir. Tarihi açıdan oldukça zengin olan ilçede birçok antik kent ve tarihi yapı yer almaktadır. Ayrıca Seferihisar, Türkiye'nin ilk "sakin şehir" unvanı alan yerleşim yeridir.

Seferihisar'ın Tarihi

Seferihisar'ın tarihi, antik çağlara kadar uzanmaktadır. Bölge, antik dönemde Teos adıyla anılan bir kent devletinin sınırları içinde yer almıştır. MÖ 600'lü yıllarda kurulan Teos, kısa sürede önemli bir liman kenti haline gelmiştir. Daha sonraki dönemlerde bölge, Roma ve Bizans İmparatorlukları'nın egemenliği altına girmiştir. İslam döneminde ise bölge Türklerin eline geçmiştir.

Seferihisar'ın Coğrafi Özellikleri

Seferihisar ilçesi, İzmir'in güneyinde yer almaktadır. İlçenin güneyi Ege Denizi ile çevrilidir. Kuzeyi ise Güzelbahçe, Urla ve Menderes ilçeleri ile komşudur. İlçe toplam 320 km²'lik bir alanı kaplamaktadır. İlçe, zeytinlikleri, mandalina bahçeleri, çam ormanları, güzel plajları ve doğal güzellikleri ile ünlüdür.

Seferihisar'ın Mahalleleri

Seferihisar ilçesi, toplam 22 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler şu şekildedir: Akarca, Aktoprak, Arslanlar, Bahçelerarası, Beyler, Büyük Akarca, Büyük Plaj, Çağdaş, Denizköy, Doğanbey, Ekmeksiz, Hacılar, İhsaniye, Kale, Kavakdere, Kayalar, Özbek, Şahinler, Sığacık, Tepecik, Ürkmez ve Yeniköy.

#Seferihisar seçim sonuçları
#Seferihisar yerel seçim seçim sonucu
#Seferihisar seçim sonuçları 2024
#Seferihisar oy oranı
#Seferihisar oy sonuçları
1 شهر قبل