|

Son dakika haberi: Havalimanı'ndaki patlamada 41 kişi hayatını kaybetti

SON DAKİKA HABER: Tüm Türkiye yastayız! İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hain terör saldırısının son dakika haberleri aktarılmaya devam ediyor. Atatürk Havalimanı'nda yapılan terör eylemini ilk belirlemelere göre DAEŞ tarafından yapıldığı söylendi. Ülkeyi yasa boğan bu hain terör saldırısı sonucu 36 kişi hayatını kaybetti; 147 kişi de yaralandı. Patlamanın meydana geldiği yerde büyük maddi hasar bulunmakta. Olay yerinde çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Olayın tümüyle aydınlatılması için polis ekiplerin detaylı çalışma sürdürdüğü de gelen son dakika haberi arasında.

Yeni Şafak
13:24 - 29/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:25 - 29/06/2016 Çarşamba
Diğer

Son dakika haberi: Atatürk Havalimanı'ndaki patlama, hain terör saldırısı dün akşam 21.50'de iç hatlar terminalinde meydana geldi. Teröristlerin yapılan saldırı ile çok büyük bir eylem hazırlığında olunduğu görülüyor. Patlama sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ

son dakika haberi

olarak 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 20 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Hain terör saldırısı sonrası İstanbul Valisi Vasip Şahin tarafından yapılan açıklama ile hayatını kaybedenlerin sayısının arttığı ifade edildi. Türkiye'nin İsrail ve Rusya ile normalleşme sürecine girmesi sonrasında patlamanın meydana gelmesi uzmanlara tarafından dikkat çekilen bir nokta oldu. Atatürk Havalimanı'ndaki

son dakika patlama haberi

ne göre 36 kişi hayatını kaybetti; 147 kişi ise yaralı olarak hastanelerde tedavi altına alındılar. Hain terör saldırısında yaşamını yitiren 27 kişinin kimliği belirlendi, diğerlerinin ise kimlik belirleme çalışmaları devam ediyor. Havalimanında bilet satış gişesi ve pasaport kontrollerinin tekrardan başlatıldığı da son dakika haberi arasında yer alıyor. Saldırı sonrası uçuşlara kapatılan Havalimanı 03:00 itibari ile uçuşlara açıldı. Saldırıdan sonra Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar'la birlikte gelişmeleri takip etti. Resmi olarak yapılan açıklamalara göre İstanbul

Atatürk Havalimanı

'ndaki terör saldırısını düzenleyenlerin 3 canlı bomba olduğu açıklandı. Canlı bombaların, üzerlerinde bombayı patlatmadan önce ellerindeki uzun namlulu silahlar etrafı taradığı sırada polis ekiplerince vurularak etkisiz hale getirildi. Canlı bombanın vurulup yere düşmesinden 15 saniye sonrasında üzerindeki bombayı patlatarak hain eylemini gerçekleştirdi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlama ile ilgili son dakika gelişmelerini ve en

güncel haberleri

yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.



  • İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • "28.06.2016 tarihinde Atatürk Havalimanında meydana gelen menfur terör saldırısı neticesinde 29.06.2016 (bugün) saat 13:00 itibariyle;41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10'unun yabancı uyruklu, 3'ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir.
  • Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109'u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilmektedir.
  • Menfur saldırı ve faillerine yönelik detaylı inceleme çok yönlü olarak sürdürülmektedir. Bu haince saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."





Anayasa Mahkemesi Başkanlığından Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, "Ülkemizin huzurunu hedef alan bu alçak saldırı karşısında milletimizin sağduyuyla ve her zamankinden daha güçlü şekilde dayanışma içinde olacağına inanıyoruz." ifadesi kullanıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanlığından yapılan açıklamada, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı kınandı. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Ülkemizin huzurunu hedef alan bu alçak saldırı karşısında milletimizin sağduyuyla ve her zamankinden daha güçlü şekilde dayanışma içinde olacağına inanıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."






NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg saldırıyı kınadı.


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını güçlü şekilde kınadı. Saldırının hemen ardından Twitter'daki mesajıyla saldırıyı kınayan Stoltenberg, sabah yazılı bir açıklamayla Türkiye'yle dayanışma mesajı verdi. Açıklamasında saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını vurgulayan Stoltenberg, "Kalbim, hayatını kaybedenlerin aileleri, yaralananlar ve Türkiye halkıyla. Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, Türkiye'yle dayanışma içinde ve terörün her türlüsüyle mücadele kararlılığımızda bir bütün." dedi.




#Son dakika
#Son dakika patlama
#İstanbul
#Atatürk Havalimanı
#Son dakika haberi
#Havalimanı'ndaki patlama haberi
8 yıl önce