|

Alvarado imzaladı

AZ Alkmaar'dan transfer edilen Esteban Alvarado, sağlık kontrollerinin ardından resmen Trabzonspor'un futbolcusu oldu. Dinamo Moskova'da forma giyen Kongolu stoper Christopher Samba da imza için Trabzon'a geldi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2015 Friday
Güncelleme: 03:47 - 7/08/2015 Friday
Yeni Şafak

Geçen sezon kiralık olarak forma giyen Hakan Arıkan ile yollarını ayıran Trabzonspor, Onur Kıvrak'ın koruduğu kaleye bir takviye daha gerçekleştirdi. Bordo-mavili ekip, daha önce prensip anlaşmasına vardığı AZ Alkmaar kalecisi Esteban Alvarado ile dün 2 yıllık sözleşme imzaladı. Önceki gece sabaha karşı ülkesi Kosta Rika'dan Trabzon'a gelen 26 yaşındaki file bekçisiyle, yapılan görüşmelerde sözleşmeye son şekli verildi; sağlık kontrolünden geçirilen Alvardo ile dün resmi sözleşme imzalandı. Bonservis bedelsiz transfer edilen Alvarado'ya yıllık 550 bin Euro garanti ücret ödenecek.



SAMBA ÖZEL UÇAKLA GELDİ


Alvarado dışında savunma oyuncusu Christopher Samba ile de anlaşma sağlayan Trabzonspor, dün bu oyuncuyu da şehre getirdi. Dinamo Moskova forması giyen Kongolu stoper, dün öğlen kendisi için gönderilen özel uçakla Londra'dan Trabzon'a geçti. Trabzon havalimanında kısa bir açıklamada bulunan tecrübeli futbolcu, “Trabzon'da olduğum için çok mutluyum” dedi. Samba'yı sağlık kontrolünden geçirecek bordo-mavililer, ardından oyuncunun transferine de resmiyet kazandıracak. 2013 yılında 10 milyon Euro bonservis bedeliyle Moskova'ya transfer olan ve takımıyla 1 yıllık sözleşmesi bulunan Samba için Trabzonspor herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek. 31 yaşındaki futbolcu, yıllık 2.5 milyon Euro kazanacak.



Trabzonspor'un bir diğer transferi Dame N'Doye'nin de bugün Trabzon'da olması bekleniyor. İngiltere'nin Hull City takımından 3 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Senegalli forvetle de sağlık kontrolünün ardından resmi sözleşme imzalanacak.


#Trabzonspor
#Dame N'Doye
#Esteban Alvarado
#Christopher Samba
9 years ago