|

Aziz Yıldırım: Bırakmıyorum

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Divan Kurulu toplantısında mayıs ayında başkanlığı bırakmayacağını açıkladı.

Yeni Şafak
11:25 - 30/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:26 - 30/01/2016 Cumartesi
IHA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ocak ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulundu.





'Görevi bırakmıyorum'

Aziz Yıldırım, “Mayıs ayında bırakmıyorum, buradayım. Mayıs ayında hazırladığımız bütçeleri sizlerin huzuruna getireceğiz. Fenerbahçe bir karar alma dönemine girdi. Amatör şubeler kulübümüzün yüküdür. Her sene basketbol takımının açığı 20 milyon Euro. Kız basket aynı şekilde açık veriyor. Voleybol bayan-erkek açık veriyor. Masa tenisi açık veriyor. Kürek açık veriyor. Yüzme açık veriyor. Yani 9 branşın, futbol hariç hepsi açık veriyor. Böyle bir bütçeyi taşıdık bugüne kadar, sporcular yetiştirdik, şampiyonlar çıkardık. Ama artık Fenerbahçe camiası karar verme noktası gelmiştir. Bu kararı da genel kurul verecektir. Biz genel kurulu bütün hesabı, kitabı getirerek Mayıs ayındaki kongrede sunacağız. Para bulmak kolay değil artık Türkiye'de. Sponsorlar 3 Temmuz'dan sonra Türkiye'de değil Avrupa'daki takımlara yatırım yapmaya başladı. Buradan kaçıyorlar. Bunların sebebi sadece 3 Temmuz değil tabi yanlış yapılan başka politikaların yapılması da var" dedi.



'Sivil ihtilal yapıyorlardı
'

"Biz şampiyon olduk 2 sene bizi Avrupa'ya göndermediler" diyerek hatırlatma yapan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:



"Bu davalar muhakkak açılacak. Bunların hesaplarını herkes verecek. Bavulunu alan kaçıyor, niye; yaptıkları haltı biliyorlar. Sivil ihtilal yapıyorlardı. Türkiye'nin her yerinde sanki hiçbir şey olmamış gibi herkes 'dönüş' yaptı. Bunlar nereye kayboldular, neredeler? Yayın haklarından gelen hakkımızı istiyoruz. Biz her şeyi yerine getiriyoruz ve getireceğiz. Hiçbir sıkıntımız kalmayacak. Yayın hakkından olan alacağımızın kulübümüze verilmesini istiyoruz. Ayrıca bütün kulüplerin isim hakkını bir tutup, tüm kulüpleri aynı tutup, iddia oynamasına da karşıyız. İddaa'da Fenerbahçe adına ne kadar oynanırsa o kadar para almalı. Devletten hiçbir şey istemiyoruz, istemeyeceğiz" diye konuştu.



Yıldırım arıca, devletten istedikleri bir olayın da alınan vergilerin amatör şubesinde kullanılması olduğunu belirtti. Yıldırım, bu olmadıkça amatörlüğün yavaş yavaş biteceğini de ifade etti.



















#fenerbahçe
#aziz yıldırım
#divan kurulu
8 yıl önce