|

Belli ki Çakır bir dümenin içine girmiş

Hakem Cüneyt Çakır’ın, Çaykur Rizespor–Kasımpaşa maçında, İstanbul ekibinin attığı golü VAR nedeniyle iptal etmesini ağır bir dille eleştiren Galatasaray’ın eski yöneticisi Fatih Altaylı “Cüneyt Çakır, suratına baktığın zaman baştan aşağı kompleks olduğu belli olan bir adam. Yalan söylüyor. Yönettiği her maç tartışılan başka hakem var mı?” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:27 - 15/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Altaylı: UEFA’da kurada hile oluyor da hakem atamasında hile olmuyor mu?
Altaylı: UEFA’da kurada hile oluyor da hakem atamasında hile olmuyor mu?

Bloomberg HT’de yayınlanan Spor Saati programında spor gündeminde yaşanan olayları değerlendiren Galatasaray eski yöneticilerinden Fatih Altaylı, hakem Cüneyt Çakır’ın Çaykur Rizespor-Kasımpaşa maçındaki kararıyla ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Nizami golün VAR nedeniyle iptal edildiğini ifade eden Altaylı, “Ben maçın tamamını izlemedim. VAR, Türkiye’de işleri çözmez. İki hatta üç tane VAR rezaleti yaşadık. Kasımpaşa’nın attığı ve VAR nedeniyle iptal edilen gol, buz gibi gol. VAR’da görünmüyor mu net bir şekilde? Bu Cüneyt Çakır hasta bir adam. Aynısını Dünya Kupası’nda yaptı, döndü burada yaptı. Yani tipine baktığın zaman, vücut yapısı rahatsız bir insan tipi. Kardeşim, hatalı çalmışsın. Düzeltin işte. Ne var bunda? En baba hakemler bile düzeltmediler mi VAR kararlarıyla. Bu inadım inat, bilmem nerem iki kanat... Herkes görüyor, bu ‘Devam’ diyor, kararında ısrar ediyor. Boncuğun mu dökülür? Sen kimsin? ‘VAR’a gerek yok’ diyerek çıksaydın o zaman madem bu kadar dört yıldızlı dünya çapında hakemsin” dedi.

ÇİNLİLER ÇAKIR’I ALIP BİZİ KURTARSIN

Çakır’ın Çin’den hakemlik teklifi aldığı yönündeki haberlere de değinen Altaylı, “Çinliler’den rica ediyorum; gelsin Çin’de maç yönetsin diye bu adama 5 milyon Euro para veriyorlarmış. Allah aşkına kabul etmediyse 6-7 yapsınlar, Türkiye’yi bu adamdan kurtarsınlar. Bunun hakemlikle alakası yok. Bunun kişilik bozukluğuyla alakası var. Bir insan göz göre göre hatasında ısrar ediyorsa ve bunu Dünya Kupası’nda da, Türkiye Ligi’nde de yapacaksa eğer VAR’a da yazık. VAR’a daha ilk haftadan ilk maçında ilk dakikasından tartışmalı hale getiren bu beyefendi. Sen kimsin? Bir de işin vahim tarafı, bunun etrafında bir yalaka hakem grubu oluşmuş. Hakem eskisi grubu. Bu ne yapsa alkışlar. Ayıptır” ifadelerini kullandı.

KOMPLEKSLİ BİR ADAM

Cüneyt Çakır’ın suratına bakıldığı zaman kompleksli biri olduğunun anlaşılacağını ifade eden Fatih Altaylı, “Bıraksın. Yalan söylüyor. Biliyor ki onda bir rahatsızlık var. Binlerce maç seyrediyoruz üst düzeyde. Hangisinde futbolcular bir hakemle bu kadar sorun yaşıyorlar? İngiltere’de yönetir sorun yaşar, İspanya’da yönetir sorun yaşar, İtalya’da yönetir sorun yaşar. Yani futbolcular bu adamın vücut dilinden dolayı bu adama güvenmiyor. Bunun kadar Avrupa’da yönettiği her maç tartışılan, tarafları tedirgin eden başkası var mı? Çünkü sahada bir okkalı adam duruşu yok. ‘Kardeşim bu faul’ der, döner gider. Bu öyle değil. Mıymıntı, kıytırık... Kılkuyruk derler ya, tam o tip. Bu belli ki kulis, lobi falan oralarda son derece iyi. UEFA’da kurada hile oluyor da hakem atamasında hile olmuyor mu? Bu belli ki bir dümenin içerisine girmiş. Yoksa bu düzeyde maç yönetecek bir adam mı bu? Her maçı bu kadar kavgalı, bu kadar eleştirilen bir adam. Türkiye’de değil, Avrupa’da da eleştiriliyor” şeklinde konuştu.

9 MAÇIN 8’İNDE VAR UYGULANDI

Türk futbolunda geçen sezon 1. Lig play-off yarı final ve final maçlarında faaliyete geçirilen Video Yardımcı Hakem sistemi (VAR), TFF Süper Kupa maçının ardından Süper Lig’de de uygulandı. Yalnızca maçın seyrini değiştiren kararlardaki bariz hataları düzeltmek için devreye konulan ve nihai kararın hakem tarafından verildiği sistemden, Süper Lig’in ilk haftasında oynanan 9 maçın 8’inde yararlanıldı. Ligde ilk hafta uygulanmasının ardından sistemle ilgili çeşitli tartışmalar da futbol kamuoyunda yer aldı. Bazı kulüpler VAR tarafından verilen kararlara itirazlarda bulunurken, bazıları da kararların doğruluğunu savundu. VAR sistemine, Süper Lig’in ilk haftasında Başakşehir-Trabzonspor maçı dışında 8 müsabakada başvuruldu.

Süper Lig’de VAR ilk olarak, sezonun açılış maçı Ankaragücü-G.Saray müsabakasında devreye girdi. Hakem Ümit Öztürk, Ankaragücü’nün Mustafa El Kabir’in 36. dakikada filelere gönderdiği topu, VAR’ın da uyarısıyla ofsayt olarak değerlendirdi. Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanan maçta 3 kez VAR sistemine başvuruldu. Bursaspor, VAR uygulamasıyla alınan kararlara tepki gösterdi. Göztepe-Evkur Yeni Malatyaspor maçında VAR’a 5 kez başvuruldu. VAR sistemi, Beşiktaş ile Akhisar maçında da 2 kez devreye sokuldu. Maçın uzatma dakikalarında Beşiktaş ceza alanı içinde iki takım oyuncuları arasında arbede yaşanırken, hakem Bülent Yıldırım kulaklıkla VAR sistemine başvururken, gelen uyarı sonrası Caner Erkin ile Mustafa Yumlu’ya sarı kart gösterdi.

#VAR
#Cüneyt Çakır
6 yıl önce