|

Beşiktaş-Fenerbahçe: 3-1

Süper Lig'in 23. haftasında Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Siyah beyazlıların golleri Vida ve Quaresma'dan (2) geldi. Sarı lacivertlilerin tek golünü ise Fernandao attı.

Yeni Şafak ve
20:55 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 21:05 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Ricardo Quaresma, Beşiktaş-Fenerbahçe maçına attığı 2 golle damga vurdu.
Ricardo Quaresma, Beşiktaş-Fenerbahçe maçına attığı 2 golle damga vurdu.

Süper Lig'de haftanın en önemli maçı Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbisiydi. Rakibini 3-1 mağlup eden siyah beyazlılar, şampiyonluk yarışında 'ben de varım' dedi.

Fenerbahçe, ilk tehlikesinde golü buldu. 8. dakikada Dirar'ın sağdan yaptığı ortada Fabri topu sektirdi. Guiliano'nun şutunu Vida kale çizgisi üzerinde engellese de Fernandao dönen topu filelere gönderdi. Beşiktaşlıarın ofsayt beklentileri yerini bulmadı ve konuk takım zorlu derbide öne geçen taraf oldu. Fernandao, böylece son 3 maçtaki 4. golüne imza attı. Golden sonra Brezilyalı bir de ceza sahası dışından sert bir şut gönderdi ama Fabir bu kez gole izin vermedi.

15. dakikadan sonra Quaresma önderliğinde kontrolü ele geçiren Beşiktaş, özellikle sağ kanattan önemli tehlikeler yarattı. Özellikle 35. dakikada Portekizli'nin muhteşem şutunda Kameni aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı. İlk yarının kalan bölümünde Beşiktaş'ın baskısı sonuç vermedi ve devre arasına 1-0 Fenerbahçe üstünlüğüyle girildi.

2. yarıya ev sahibi ekip golle başladı. 49. dakikada kullanılan kornerde arkadan gelen Vida çok iyi yükseldi ve skora dengeyi getiren golü attı. Hırvat futbolcu böylece siyah beyazlı formayla ilk golünü kaydetmiş oldu. İkicni yarıda oyun üstünlüğünü bırakmayan Beşiktaş önemli fırsatlar yakaladı. 75. dakikada Beşiktaş'ı öne gçiren gol geldi. Negredo'nun orta sahadan getirdiği topta Joesf'in müdahalesine rağmen Quaresma'yı gördü. O da sağ çaprazdan trivela ile harika bir gole imza attı.

  • Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Beşiktaş, uzatmanın son anlarında Quaresma ile bir gol daha bularak karşılaşmayı 3-1 kazanmayı başardı. 15 maç sonra Fenerbahçe derbisini kazanan Beşiktaş puanını 44'e çıkardı ve olası bir eşitlik durumunda da ikili averajı ele geçirdi. 15 maç sonra kaybeden Fenerbahçe de 44 puanda kaldı.


#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Süper Lig
6 yıl önce