|

Carlos Kameni'nin gidişi Barcelona'yı sevindirdi

Malaga'nın 33 yaşındaki file bekçisi Carlos Kameni, Fenerbahçe'ye imza atmaya geliyor. Bugün istanbul'da olması beklenen tecrübeli file bekçisinin en dikkat çekici özelliği İspanya'da Barcelona'ya karşı en fazla kalesini gole kapatan kaleci olması.

Yeni Şafak
10:58 - 4/07/2017 Salı
Güncelleme: 13:13 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe'nin bugün İstanbul'a getireceği Carlos Kameni, Barcelona maçlarındaki performansıyla gündem olmuştu.
Fenerbahçe'nin bugün İstanbul'a getireceği Carlos Kameni, Barcelona maçlarındaki performansıyla gündem olmuştu.

Fenerbahçe, uzun bir aranın ardından birinci kaleci konumunda oynatacağı bir ismi kadrosuna katıyor. Malaga'nın tecrübeli file bekçisi Kameni'yle anlaşan sarı lacivertlilerin bu hamlesi "Volkan Demirel yedeğe çekilecek" şeklinde yorumlanıyor.

Güçlü yapısı dikkat çekiyor

33 yaşındaki Kameni'nin en dikkat çekici özelliği tam bir kaleci fiziğine sahip olması. Rakip takım oyuncularını korkutucu bir yapıya sahip olan Kameni, uzun yıllardır oynadığı La Liga'da Espanyol ve Malaga takımlarının formalarını giydi ve sürekliliğiyle dikkat çekti.

'Buz' gibi adam

Carlos Kameni'nin üst düzey motivasyonu maçlarda dikkat çeken bir başka özelliği. Kamerunlu kalecinin bu özelliği milli takımın eski kalecisi Rüştü Reçber'in de dilinde. Reçber, Kameni'nin bu özelliği ile ilgili yaptığı yorumda şu ifadeleri kullanıyor;

Barcelona'ya karşı kalesini '8' kez gole kapattı

La Liga'da en çok maça çıkan (331) kalecilerden biri olan Kameni'nin istatistik rakamlarına baktığımızda Barcelona'ya karşı 24 kez forma giydiğini görüyoruz. 33 yaşındaki file bekçisi, bu mücadelelerin 8'inde kalesini gole kapattı. Bu anlamda La Liga'da Katalanlara karşı kalesini en çok gole kapatan kalecilerden biri olarak öne çıkıyor.

Carlos Kameni'nin geçtiğimiz sezon Barcelona ile oynanan maçtaki müthiş performansını izlemek için;

https://www.youtube.com/embed/couoyvJM-XA

#Malaga
#Carlos Kameni
7 yıl önce