|

Dany'nin yerine Ranocchia

Dany'yi Gaziantepspor'a kiralama kararı alan Galatasaray'da stoper mevkii için Inter''den Andrea Ranocchia''nun transferi gündemde.

İha
00:00 - 29/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:44 - 29/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dany'nin yerine Ranocchia
Dany'nin yerine Ranocchia

Galatasaray, İtalyan Teknik Direktör Mancini''nin de özellikle istediği Andrea Ranocchia ile dirsek teması kurmuş durumda. Wesley Sneijder transferinde de iyi ilişkiler kurulan Inter''le, genç stoperin transferi için de sarı-kırmızılı takımın transfer komitesinin görüşmelere başladığı bildirildi.

Geçen sezon Milano ekibinin neredeyse bütün karşılaşmalarında forma giyen Ranocchia, bu sezon ise bu şansı kaybetmiş durumda. Hava toplarındaki hakimiyeti ve topu oyuna sokma kabiliyetiyle ön plana çıkan Ranocchia''nın, Dünya Kupası öncesi düzenli forma giyebilmek adına Galatasaray''ın teklifine sıcak baktığı öğrenildi. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal''ın da, ''Ranocchia transferini gerçekleştirmek için uğraşıyoruz'' demesinin ardından, bu transferin en geç Cuma günü netlik kazanacağı bildirildi.

Ranocchia kimdir?

Andrea Ranocchia, adını 2006''da Atletico Arezzo Kulübü ile duyurdu. Sonrasında Bari''ye transfer olan genç stoper, burada 3 sezon forma giymesinin ardından yarım sezon da Genoa''da oynadı. Cenova şehrinde yıldızı parlayan genç Andrea, daha sonra İnter Teknik Direktörü Leonardo''nun isteğiyle, 12 milyon euro''ya Milano ekibine transfer oldu.

İlk kez 2010 yılında Romanya''ya karşı İtalya Mili Takım forması da giyen Ranocchia, Arsenal Teknik Direktörü Arsen Wenger''in de o dönemde kıskacı altındaydı. Inter''de geçen sezon 38 maçın 32''sinde ilk 11''de forma giyerken, sezon sonunda toplamda 42 maçta görev aldı. 2013-2014 sezonunun bu zamanına kadar ise 14 maçta forma giyen genç stoper, ilk transfer olduğu dönemlerde Inter''in efsane stoperlerinden Walter Samuel''in veliahtı olarak gösteriliyordu.

10 yıl önce