|

Di Matteo göze girdi

Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'yı eleyip finale yükselmesi Dia Matteo'nun geleceği de tartışmaya açıldı. Ortak fikir Matteo'nun gelecek sezon da devam etmesinden yana

00:00 - 26/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:17 - 26/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Di Matteo göze girdi
Di Matteo göze girdi

Şampiyonlar Ligi'nde İngiltere'nin tek temsilcisi olarak kalan Chelsea'nin İspanya'nın Barcelona takımını yarı finalde 1-0 ve 2-2'lik skorlarla elemesi sonrası geçici menajer Roberto Di Matteo'nun geleceği de tartışmaya açıldı. Büyük umutlarla takımın başına getirilen Villas-Boas'ın ardından yerine geçici olarak menajerlik görevine getirilen Roberto Di Matteo'nun, takımın makus talihini değiştireceğini kimse aklının ucundan dahi geçirmiyordu. Di Matteo'nun ilk işi, Villas-Boas'ın gözden çıkardığı deneyimli oyuncuları yeniden kazanmak oldu. Düzenli forma şansı bulamadığından yakınan Lampard ve Drogba, ilk 11'in değişmez isimleri haline geldi. Takım, top kontrolüne dayalı oyun tarzını terketti; alıştığı uzun paslar ve fizik gücüne dayalı sisteme geri döndü. Sonuç kimsenin beklemediği kadar başarılı oldu. Takımını, İngiltere Federasyon Kupası'nda finale çıkartan Di Matteo, belki de Roman Abramovich'e en büyük takıntısı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu da armağan edecek. Bu yüzden birçok kişi, hala geçici menajer etiketinden kurtulamayan Di Matteo'ya, gelecek sezon bir şans daha tanınması gerektiğini düşünüyor. Onlardan biri de, eski Chelsea menajerlerinden Avram Grant. 10 kişilik takımın, Barcelona karşısında 2 - 0 geriden gelerek turu geçmesini 'İnanılmaz' olarak nitelendiren Grant; 'Sanırım Roberto en az bir yıl daha takımın başında kalmayı haketti. Ancak Roman Abramoviç bazen daha farklı düşünebiliyor' dedi.


Ç.Rize, Süper Lig için umutlu

TFF 1. Lig'de bitime üç maç kala liderle arasında üç puan fark bulunan ve averajla 4. sırada yer alan Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Giray Bulak, 'Mücadele gücümüz ve azmimiz, hedefimiz için belirleyici olacak' dedi. Bulak, çok kaliteli ve iyi oyunculardan kurulu bir takım olduklarını belirterek, 'Giresunspor maçı şampiyonluk yolundaki ilk final. Giresunspor maçını kazanamadıktan sonra kalan iki hafta için yorum yapmanın anlamı yok. Maç maç ele alıp, psikolojik olarak diri kalmak istiyoruz. Kendimizi strese sokmadan ilk maça konsantre olmak zorundayız' diye konuştu.



12 yıl önce