|

Elif Jale dünya üçüncüsü

Kolombiyalı rakibini yenen milli güreşçimiz, Dünya üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. B u başarısıylı olimpiyatlara katılmak hakkı da elde eden Elif Jale, iki hedefe birden ulaştığı için çok mutlu olduğunu ifade etti

Yeni Şafak
04:00 - 12/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:22 - 12/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

ABD'nin Las Vegas kentindeki Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu. Orleans Arena'da düzenlenen şampiyonanın dördüncü gününde Yeşilırmak, üçüncülük-beşincilik maçında Kolombiyalı Jackeline Renteria Castillo ile karşılaştı. Milli sporcu, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı ve bronz madalyaya uzandı. Sabah seansında Meksikalı Alejandro Bonilla'yı 6-0 yenen Yeşilırmak, ikinci turda Japon Japon rakibi Kaori Icho'ya 10-0 yenilmişti. Milli güreşçi, rakibinin finale kalmasıyla repesaj mücadelesine çıkma hakkı elde etmiş, ilk repesaj mücadelesinde Hindistan'dan Geeta Geeta'yı tuşlayıp, ikinci repesaj maçında Macar güreşçi Marianna Sastina'yı 5-2'lik skorla geçmişti. Milli sporcu, geçen sene Özbekistan'da yapılan dünya şampiyonasında da 58 kiloda bronz madalya kazanarak, dünya şampiyonalarında madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi olma başarısı göstermişti.



GELECEK YIL MADALYA ALTIN OLACAK


Elif Jale Yeşilırmak, bronz madalya kazandığı için çok mutlu olduğunu söyledi. "Önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum" diyen Yeşilırmak, dünya şampiyonasının kendisi açısından çok iyi geçtiğini belirterek, "Finalde olamadım, üzgünüm ama önce olimpiyat kotası aldığım için, sonra da madalya kazandığım için çok mutluyum" diye konuştu. Gelecek sene yapılacak dünya şampiyonasında hedefinin altın madalya olacağını vurgulayan milli sporcu, "Olimpiyatlarda altın madalyaya adayım. Burada elde ettiğim başarı ve kazandığım bronz madalyayla bunu kanıtladığıma inanıyorum. Çok çalışmaya devam edeceğim ve altın madalyaya ulaşacağım" ifadelerini kullandı.



4 güreşimiz boş geçti

Elif Jale Yeşilırmak dışında mindere çıkan 4 güreşçimiz ise başarılı olamadı. 63 kiloda Buse Tosun,2. repesaj mücadelesinde Letonyalı Anastasija Grigorjeva'ya 12-9 yenilerek hem madalyanın hem de olimpiyat vizesinin uzağında kaldı. 55 kiloda Bediha Gün, Bulgar Nikolova'ya tuş yenildi. İlk turda İspanyol Audicana'yı 10-0 sayı tuşuyla yenen 75 kiloda Yasemin Adar, 2. turda Ko-


lombiyalı Gutierrez'e tuşla yenilerek turnuvaya veda etti. Serbestte ise 65 kiloda Mustafa Kaya, Çinli rakibine sayı tuşuyla yenildi.



#Dünya Güreş Şampiyonası
#Elif Jale
#Anastasija Grigorjeva
9 yıl önce