|

Fatih Terim Adnan Januzaj için devrede

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, katıldığı bir programda Machester United'in genç yıldızı Adnan Januzaj'ı milli takıma kazandırmak için girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

İha
00:00 - 20/03/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:32 - 20/03/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Fatih Terim Adnan Januzaj için devrede
Fatih Terim Adnan Januzaj için devrede

NTV Spor'da yayınlanan Çerçeve programına konuk olan Terim, milli takımın eleme grubunu değerlendirdi ve başta devşirme futbolcular konusu olmak üzere projelerini anlattı.

"KENDİNİ TÜRK HİSSETTİĞİNİ SÖYLEYEN HERKSE TÜRK'TÜR"

Devşirme oyuncuların gündemlerinde olmadığını vurgulayan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Akhisarlı Niasse, Türk Milli Takımı'nda oynamak istediğini söyleyince bu konu gündeme geldi. Bir futbolcunun Türk Milli Takımı'nda oynamak istemesi gayet doğaldır. Kendini Türk hissettiğini söyleyen herkes Türk'tür. Ben hemen devşirme oyuncu alıp oynatacağım demiyorum. Sadece pencere açıyorum. Çünkü bu uygulama dünyada çok var. Rakiplerimizde de var" dedi.

"JANUZAJ'I ALMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ"

Terim, Manchester United'ın 18 yaşındaki yıldızı Adnan Januzaj'ı milli takıma almak için uğraştıklarını belirterek, "Başkanımız, yönetimimiz ve ben ilk günden beri uğraşıyoruz. Çünkü baba Türk, anne Kosovalı. Arnavutluk, İngiltere, Kosova, Belçika ve Türkiye peşinde. Şimdi alamadığımız zaman bize, 'kaçırdınız' diyorlar. Almak için uğraşıyoruz. Şimdi gelse oynatmayacak mıyız, oynatacağız. Bir defa hakikaten bizim ihtiyacımızın olması lazım, ondan sonra şartlarının uyması lazım" diye konuştu.

2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde gruptan çıkma yarışının Türkiye, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda arasında geçeceğini anlatan Terim, Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yarışının ise sezon sonuna kadar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş arasında devam edeceğini düşündüğünü ifade etti.

10 yıl önce