|

F.Bahçe Kjear'i getirdi

Sarı-lacivertliler, Fransa’nın Lille takımında forma giyen Danimarkalı Simon Kjaer’i 6.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattı. 4 yıllık sözleşme imzalanacak yıldız oyuncu, Diego ile Wolfsburg’da birlikte forma giydi

Yeni Şafak
04:00 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:29 - 15/06/2015 Pazartesi
Diğer

Teknik direktör sorunu Portekizli Vitor Pereira'yı takımın başına getirerek çözen Fenerbahçe, yeni sezon öncesi ilk transferini savunmaya yaptı. Sarı-lacivertliler, Fransa'nın Lille takımında forma giyen Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer'i transfer etti. Fenerbahçe, dün sözleşme imzalamak için İstanbul'a getirdiği 26 yaşındaki başarılı oyuncu için Lille Kulübü'ne 6.7 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek. Kjaer, Fenerbahçe kulübünü ve İstanbul'u gördükten sonra ailesinin rahat edeceği ortamın olmasına kanaat getirmesi durumunda sözleşme imzalamada bir sıkıntı olmayacağını ifade etti. Bugün Fenerbahçe tesisleri ve Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezecek Danimarkalı oyuncu ardından da Fenerbahçe ile 4 yıllık sözleşme imzalayacak. İstanbul'a ilk kez geldiğini belirten Kjaer, Türk futbolunu fazla tanımadığını fakat Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'daki başarılarını devamlı takip ettiğini söyledi. Danimarkalı oyuncu, Wolfsburg'dan eski takım arkadaşı Diego'nun Fenerbahçe'de oynadığına vurgu yaptı.



Kaleci Mert ile yollar ayrıldı

Fenerbahçe altyapısından yetişen kaleci Mert Günok, sarı lacivert renklere veda etti. Milli kalecinin sona eren sözleşmesinin uzatılmayacağı, oyuncunun menajerine resmen bildirildi. Mert'in menajeri Batur Altıparmak, F.Bahçe ile görüşmek için beklediklerini ancak hiçbir şekilde kendileriyle görüşülmediğini belirtti. Önceliği Fenerbahçe'ye vermelerine rağmen görüşme bile yapılmadan yolların ayrıldığına vurgu yapan Altıparmak, "Bu dakikadan itibaren gelen tekliflere açığız" dedi. Altıparmak yurt içi veya yurt dışı gibi bir ayrım yapmadıklarını belirtirken; bugüne kadar G.Saray veya Beşiktaş'tan teklif almadıklarını da kaydetti. Bu arada Mert de kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı iddialara yanıt vererek, "Sözleşmemin bitiş gününden itibaren bu 2 hafta içerisinde ne bir para mevzusu ne de oynama garantisi isteme gibi bir görüşmemiz olmamıştır" ifadelerini kullandı.



Luis Nani bu hafta açıklanıyor!

F.Bahçe'nin prensipte anlaşmaya vardığı Portekizli yıldız Luis Nani için son noktayı koymaya hazırlanıyor. Sarı-lacivertliler, Nani'nin menajerini İstanbul'a davet etti. Yıldız oyuncunun menajeri bu hafta içinde gelerek transfere son nokta koyulacak. Transferiyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Nani ise “Çok sayıda teklif var. Bu durumdan rahatsız değilim. Zamanı geldiğinde kararımı vereceğim" dedi. F.Bahçe, Shakhtar Donetsk'in Brezilyalı yıldızı Luiz Adriano'yu da transfer etmek için de girişimlerini sürdürüyor. Portekiz basını da Adriano'nun Krasnodar ve Spartak Moskova'nın teklifini reddettiği ve F.Bahçe'nin bu transfer için en avantajlı kulüplerden biri durumuna geldiğini yazdı. F.Bahçe, Yunan golcü Kostas Mitroglou için de Fulham'la görüşmelerini sürdürüyor.



Emenike ile yollar ayrılıyor

F.Bahçe'nin kadroda düşünmediği Emenike zararına elden çıkartılacak. Sarı-lacivertli ekibin 13 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği Emenike için en iyi teklif Dinamo Moskova kulübünden geldi. Rus kulübü, Emenike için 5 milyon Euro bonservis bedeli önerirken, bu teklif geri çevrildi. Sarı-lacivertlilerin hedefi 10 milyon Euro bonservis bedeli istediği Emenike'yi en az zararla elden çıkartmak.







#Fenerbahçe
#Simon Kjaer
#Luis Nani
9 yıl önce