|

Galatasaray 32 takım içinde 26'ncı

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında mücadele edecek 32 takım içinde en değerli kadroya Barcelona sahip. Devler Ligi'ndeki tek temsilcimiz Galatasaray ise kadro değeriyle 26. sırada yer alıyor.

Yeni Şafak
11:42 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:58 - 17/09/2018 Pazartesi
AA
Galatasaray Devler Ligi'nde yarın Lokomotiv Msokova'yı konuk edecek.
Galatasaray Devler Ligi'nde yarın Lokomotiv Msokova'yı konuk edecek.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2018-2019 sezonu grup maçları heyecanı başlıyor.

Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk hafta karşılaşmaları, 18 Eylül Salı ve 19 Eylül Çarşamba günü oynanacak.

Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Galatasaray, D Grubu'ndaki ilk maçında yarın saat 22.00'de Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini konuk edecek.

14 milyar euroluk futbol resitali

Grup aşamasında birçok heyecanlı karşılaşmaya sahne olacak organizasyon sayesinde ekonomik yönden dünya futbolunun üst sıralarında yer alan kulüplerin yanı sıra UEFA'nın son yıllarda uygulamaya koyduğu eleme sistemiyle daha az bütçeli takımlar da futbolseverlerin karşısına çıkacak.

Bu sezon gruplarda mücadele edecek 32 takımın futbolcularının toplam piyasa değeri 13 milyar 816,2 milyon euroyu (yaklaşık 99 milyar lira) buluyor.

En değerlisi Barcelona

UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında mücadele eden 32 takım içinde en değerlisi ise İspanyol ekibi Barcelona. Transfer piyasasının nabzını tutan Alman internet sitesi Transfermarkt'a göre, Katalan temsilcisinde forma giyen futbolcuların toplam piyasa değeri, 1 milyar 140 milyon euroyu buluyor.

Barcelona'yı, 1 milyar 60 milyon euroluk bütçesiyle İngiliz kulübü Manchester City takip ediyor. Şampiyonlar Ligi kupasını üst üste 3, son 5 sezonda ise 4 kez müzesine götüren Real Madrid ise 969 milyon euro ile üçüncü sırada yer alıyor.

Viktoria Plzen'in değeri 30 milyon euro

Çekya'nın Viktoria Plzen takımı, 30,35 milyon euroyla Şampiyonlar Ligi'nde yer alan takımlar arasında futbolcu değeri en düşük takım olarak öne çıkıyor.

Viktoria Plzen'i, 38,4 milyon euroyla Yunanistan'ın AEK ve 43,9 milyon euroyla da Sırbistan'ın Kızılyıldız takımları izliyor.

Galatasaray 26. sırada

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 15. kez mücadele edecek Galatasaray 96,65 milyon euroluk kadro değeriyle 32 takım içinde 26. sırada yer alıyor.

Sarı-kırmızılıların D Grubu'ndaki rakiplerinden Schalke 04, 256,4 milyon euro ile 18'inci, Porto, 239 milyon euroyla 20'nci, Lokomotiv Moskova ise 110 milyon euroyla 24'üncü sırada bulunuyor.

En düşük bütçeli grup Galatasaray'ın

Şampiyonlar Ligi'nde piyasa değeri toplamı en yüksek grup B Grubu oldu. İspanya'nın Barcelona, İngiltere'nin Tottenham, İtalya'nın Inter ve Hollanda'nın PSV takımlarının mücadele ettiği E Grubu'ndaki takımların toplam piyasa değerleri 2 milyar 652 milyon euroyu buldu.

Sarı-kırmızılıların mücadele ettiği D Grubu ise 702 milyon euroyla toplam değeri en düşük grup olarak dikkati çekti. Şampiyonlar Ligi'nde yer alan 10 takımın her biri, D Grubu'ndaki takımların toplam futbolcu piyasa değerini geçti.

En değerli futbolcu Messi ve Neymar

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden 32 takımın futbolcuları içinde en yüksek piyasa değerine sahip futbolcular, 180 milyon euroyla Barcelonalı Lionel Messi ile Paris Saint-Germainli (PSG) Neymar oldu. Yıldız isimler, Şampiyonlar Ligi'ndeki 10 takımın toplam değerlerini tek başlarına geçmeyi başardı.

Üçüncü sırayı ise 150 milyon euroluk piyasa değeriyle Liverpoollu Muhammed Salah, PSG'li Kylian Mbappe, Tottenhamlı Harry Kane ve Manchester Cityli Kevin De Bruyne paylaştı.


#Şampiyonlar Ligi
#Galatasaray
6 yıl önce