|

GÖRÜRSEK SÖYLERİZ

İki defa görüşmeye gelmeyen Başkan Gori, şimdi imza attırmak için Terim'i arıyor

.
00:00 - 15/01/2001 Pazartesi
Güncelleme: 10:25 - 2/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
GÖRÜRSEK SÖYLERİZ
GÖRÜRSEK SÖYLERİZ

"Terim'i görürseniz, O'na söyleyin. Fiorentina'da kalırsa kral olacak" diye haber yollayan yöneticiler "2 yıllık sözleşme cebimizde" dedi.

Giderse batarız

İtalya Ligi'nin en büyük ekiplerinden biri olarak kabul edilen Milan'ı 4-0'la çimlere gömen Fatih Terim'in Fiorentinası'na övgüler yağdı. Maçtan hemen sonra Türkiye'ye dönen Fatih Terim'i arayan Fiorentinalı yöneticiler, Türk gazetecilere "Siz bilirsiniz, Terim gidecek mi? Giderse bu kulüp batar, ayaklanma çıkar. Görürseniz O'na söyleyin. Terim eğer Milan'a giderse, Onlar kesinlikle şampiyonluk isteyecek. Olmazsa da işine son verilecek. Ama burada kalırsa ligi ilk 5'te bitirirse iyi, 3. bitirirse olağanüstü iyi, şampiyon olursa ise Kral olacak" açıklamasını yaptılar.

Yarın dönüyor

Fiorentina'nın Milan maçından sonra gözyaşlarını tutamayan Başkan Cecchi Gori, Terim'le anlaşmak istediklerini söyledi. Gori "Güçlüyüz ve Terim kalıyor. Cebimde Terim ile 2 yıllık bir anlaşma var ve onu uzatmak istiyorum" şeklinde açıklama yaptı. Şimdi bütün gözler yarın İtalya'ya dönecek olan Terim'e çevrildi. Daha önce iki kez biraraya gelmesi beklenen ancak Gori'nin işleri nedeniyle gerçekleşmeyen Terim-Gori görüşmesi yarın yapılacak. Milan'lı yöneticilerin de peşinde olduğu Türk hocanın kesin kararını perşembe ya da cuma günü açıklaması bekleniyor.

ÇİZME'DEN YANKILAR
La Gazzetta dello Sport,
Zac acı çekiyor

"Terim, Zaccheroni'yi benzetiyor ve Floransa düş kuruyor" başlığını kullanırken, "Terim, Zac ile düellosunu kazanıyor ve her zamanki gibi başparmağını havaya kaldırarak, gülücüklerle taraftarlarını selamlıyor. Zac ise, üzgün, endişeli ve acı çeken bir halde Floransa'dan ayrılıyor" yorumunu yaptı.

Corriere dello Sport
Terim ile ömür boyu

"Terim zaferde" başlığını atan gazete "AC Fiorentina 2. sıraya uçup, Terim, Milan Teknik Direktörüne karşı meydan okuma savaşını kazanıyor. Floransa, koro halinde Terim ile ömür boyu diyor" denildi. Haberde, Terim'i Fiorentina'da tutmanın her geçen gün daha zor olduğu savunuldu.

Tutto Sport
Milan'ın işini bitirdi

Gazete başlığında, "Milan ve Zac çöküyorlar" derken, "Rui Costa'nın sihirli gecesinde kırmızı-siyahlılar Fiorentina'dan ağır bir yenilgi aldı. Terim, Milan ve Zaccheroni'nin işini bitirdi" yorumunda bulundu.

La Nazione
Futbol dersi verdi

Floransa kentinin yerel gazetelerinden La Nazione de "Fiorentina'dan gösteri ve Milan'a futbol dersi" başlığını öne çıkartırken, Mor menekşelerin çığının Milan'ı yıktığı ve herkesin Fatih Terim için adeta deli olduğu yazıldı.

Taraftardan 'kal' baskısı

Floransa'da halk adeta Fatih Terim ile yatar-kalkar bir duruma gelirken, taraftarlar Terim'in kalması için yoğun çaba sarfediyor. Milan maçında tribünlerde başlayan "Terim Fiorentina'da kal" tezahüratları İtalya sokaklarına taşındı.

23 yıl önce