|

İtalya-İrlanda maçında kural hatası tartışması

Türkiye'nin EURO 2016'ya devam umutlarını İtalya bitirdi, İrlanda Cumhuriyeti en iyi üçüncü oldu. İtalya Teknik Direktörü Conte'nin İrlanda karşısında ideal 11'inden 8 futbolcusunu oynatmaması ceza tartışmalarına neden oldu.

Yeni Şafak
09:16 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 10:25 - 23/06/2016 Perşembe
Diğer
A Milli Takımımız Euro 2016'da yoluna devam etmek için E Grubu'nda İtalya'nın İrlandaya, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesini bekledi. Ancak Ay yıldızlıların istediği sonuçlar gelmedi.
A Milli Takımımız Euro 2016'da yoluna devam etmek için E Grubu'nda İtalya'nın İrlandaya, Belçika'nın da İsveç'e yenilmemesini bekledi. Ancak Ay yıldızlıların istediği sonuçlar gelmedi.

EURO 2016 E Grubu son maçında gruptan çıkmayı garantileyen İtalya, yedek ağırlıklı kadroyla çıktığı maçta İrlanda Cumhuriyeti'ne 1-0 yenildi. A Milli Takımı'nın EURO 2016 macerasının devam etmesi açısından yakından ilgilendiren maçta 85'te Brady ile rakibini yenen İrlanda adını üst tura yazdırdı ve Türkiye şampiyonaya veda etti.



İtalya'da Bonucci, Barzagli ve Florenzi dışında ideal 11'den tam 8 futbolcu forma giymedi. sporx'in haberine göre, İtalya'nın İrlanda Cumhuriyeti'ne karşı önceki 2 maçından farklı olarak 8 oyuncuyla başlaması ceza tartışmalarına neden oldu.





UEFA ne diyor?

UEFA'nın EURO 2016 kural kitapçığının 5. maddesinin A fıkrasında, "Her takım, elenmesi kesinleşene kadar en güçlü olduğu kadro ile sahaya çıkar." maddesi yer alıyor. İtalya'nın da diğer iki maçına göre Bonucci, Barzagli ve Florenzi dışında tüm kadrosunu değiştirmesi bu kural ile ilgili akıllara 'ceza' fikrini getirdi.



İtalya'nın şampiyonada oynadığı 3 maçın 11'leri şu şekilde;


  • BELÇİKA MAÇI:
    Buffon-Chiellini, Bonucci, Barzagli, Giaccherini, Parolo, De Rossi, Darmian, Candreva, Eder, Pelle
  • İSVEÇ MAÇI:
    Buffon-Chiellini, Bonucci, Barzagli, Giaccherini, Parolo, De Rossi, Florenzi, Candreva, Eder, Pelle
  • İRLANDA MAÇI:
    Sirigu-Ogbonna, Bonucci, Barzagli, Sturaro, Motta, Florenzi, Sciglio, Bernardeschi, Zaza, Immobile






#İtalya
#Türkiye
#EURO 2016
#İrlanda Cumhuriyeti
8 yıl önce