|

Kerim Abdülcabbar Türkiye sevgisini dile getirdi

NBA tarihinin efsane basketbolcularından Kerim Abdülcabbar verdiği yazılı röportajda Türkiye'ye övgüler yağdırdı.

Yeni Şafak
12:32 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:46 - 26/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Gerçek adı Ferdinand Lewis Alcindor olan ünlü basketbolcu, 16 Nisan 1947'de New York'ta doğdu. 1971'de İslamiyeti seçtikten sonra adını değiştirdi.
Gerçek adı Ferdinand Lewis Alcindor olan ünlü basketbolcu, 16 Nisan 1947'de New York'ta doğdu. 1971'de İslamiyeti seçtikten sonra adını değiştirdi.

NBA'in efsanevi oyuncularından Kerim Abdülcabbar ABD'de yaklaşan başkanlık seçimlerinden Türkiye'ye kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.



İşte 69 yaşındaki efsanenin açıklamalarından öne çıkanlar;



"İslamofobinin boyutlarını ve neden ortaya çıktığını tespit etmemizi sağladı"

Amerika'daki başkanlık seçimlerine değinen efsane basketbolcu Abdülcabbar, Müslümanlar aleyhine konuşan adaylardan Donald Trump'ı eleştirdi ve şunları dile getirdi:


  • "Donald Trump ırkçı, kadın düşmanı, yabancı düşmanı, bilgisiz, derdini anlatmaktan aciz ve zayıf bir mizaca sahip olduğunu kanıtlamış durumda. Bu özelliklerden herhangi biri, onu başkanlık iddiasından men etmeye yeter. Hepsine birden sahip olduğu için Trump, iyi kalpli insanların arkadaşlığını bile hak etmiyor. Trump'ı Western filmlerinde, meyhanede lince kalkışacak öfkeli bir güruhu kamçılamaya çalışan geveze palavracılara benzetiyorum. Trump'ın yaptığı iyi bir şey varsa o da İslamofobinin boyutlarını ve neden ortaya çıktığını tespit etmemizi sağlamış olmasıdır. Böylelikle gelecekte bu illeti layıkıyla ele alabileceğiz."
"İslam'ı seçtiğimde büyük aleyhtarlıkla karşı karşıya kaldım"

Kariyeri boyunca pek çok ırkçı hakaret ve karalamayla karşılaştığını anlatan Abdülcabbar İslam'ı seçmesiyle ilgili şöyle konuştu:


  • "İslam'ı seçtiğimde de büyük aleyhtarlıkla karşı karşıya kaldım. Pek çok insan bu tercihimi Amerikan değerlerinin reddi olarak yorumladı, bense Amerikan değerlerini kucaklamak olarak gördüm. Ergenlik çağımda Malcolm X'in otobiyografisini okudum. Onun suç dolu bir hayattan mütedeyyin Müslümanlık ve siyasi liderliğe doğru manevi yolculuğu bana ilham kaynağı oldu...
  • Hz. Muhammed, bize olduğumuz yerde durmayı değil, yapabileceğimizin en iyisini yapmak için daha fazla çaba harcamamızı öğretti. Ve en önemlisi de Hz. Muhammed, hem Afro-Amerikalılar hem de Amerikalı Müslümanlar için mirasımızla ve tercihlerimizle gurur duymak anlamında bir rol modeldi."
"Türk halkına ve Türk kültürüne büyük sevgi besliyorum"

Türkiye'de NBA'in yakından takip edildiğini ve kendisinin de çok sevildiğini bildiğini kaydeden Abdülcabbar, "Türk halkına ve tarihteki en gelişmiş kültürlerden biri olan Türk kültürüne büyük sevgi besliyorum" dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:


  • "Süleymaniye Camii benim için çok özel bir yerdedir. Sultanahmet Camii de hakeza görsel ve manevi bir ziyafetti. Topkapı Sarayı Müzesi'nin bende derin tesiri olmuştur."
Kerim Abdülcabbar, 20 yıl boyunca oynadığı NBA'de üstün başarılar sergiledi, 6 kez en değerli oyuncu seçildi ve 6 kez de şampiyonluk yaşadı. 1989'da emekli olurken 38 bin 387 sayıyla NBA'de tüm zamanların "en fazla sayı atan oyuncusu" unvanına sahip olan Abdülcabbar, halen bu unvanını koruyor.



#Kerim Abdülcabbar
#NBA
7 yıl önce